söndag 8 februari 2015

Skriva annat och sakna färg

Om nu någon händelsevis har saknat ett eller annat inlägg från mig så är förklaringen ganska enkel- jag har fyllt upp min skrivkvot på annat håll och ägnat mig åt en av de mest fantastiska känslor man kan ha: att få ramla in i en berättelse och umgås med personer som man inte så mycket skapar utan som mer existerar parallellt med en själv. Jag vågar inte ens utlova bot och bättring med bloggfrekvensen. Det här måste få ta den tid det tar.

Men jag måste bara skriva helt kort om hur mycket jag saknar färg just nu. Världen är så vit och ljus att det är som att få konstant ljusterapi. Det är nyttigt, javisst, och förmodligen precis vad varenda svensk behöver. Det rum jag vistas mest i, matsalen, har dessutom vita väggar, ett fönster som med flit saknat gardiner och en gigantisk spegel som tar upp ljuset. Varje helgmorgon är det som att vandra in i någon utopisk science fiction-film. Rummet är som en kub av vitt ljus.

Jag kom på mig själv i morse med att stå och tittar upp genom badrumsfönstret på den klarblå himlen, bara för att en stund få fästa blicken på en riktigt tydlig färg. Och längta efter vårblommor och grönt gräs. Men det dröjer en stund än. Och tills dess fixar jag färgklickar på följande sätt:
Nu överger jag er ett tag igen för annan text. Tack för uppmärksamheten.

3 kommentarer:

 1. Det låter som att du är mitt i något riktigt kul!

  SvaraRadera
 2. *ler* Det låter mycket spännande det där - och jag tycker absolut att jag får stå ut utan dina blogginlägg om jag kan ana att jag kommer att få läsa något annat stort... Hoppas du och dina pojkar har det gott!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Mia

  Ni tror att jag låtssa och över driver? Att jag gör mig till för att får allt att verka värre än det är?

  Är en gift mamma och har två barn och vi bor på landet. Är 44 år.

  Ni kommer att få följa mitt liv som att vara annorlunda med diganoser m.m. & mitt liv. Jag är född -70, lever med min man och 2 barn, 6 hundar, Hundar är mitt liv, Utan dessa underbara varelser vore inte livet ett liv.

  Jag är en person som har svårt att möta ensamheten och inte ha någon att bolla mina tankar med. Jag behöver ha någon som orkar lyssna. Jag har vänner som jag känner jag inte vill tära på mer. De är vana vid mitt glada jag och det känns att jag vill kunna prata med människor som inte har förutfattade meningar och samtidigt kan ge mig perspektiv på mina tankar och funderingar.

  Vad jag gör på min fritid!
  Jag tycker om att hitta på saker på min fritid som allt från att träna, kolla film, äta något gott, åka någonstans, bara vara, ut i naturen, fiska, vad som helst helt enkelt. Det finns inget jag inte kan tänka mig att göra. Tycker om när det händer något eller inte på rätt sätt.

  Om den jag söker!
  Jag söker den som är villig att förstå, som har en drivkraft och är ärlig i sina avsikter och som kan värdesätta utbytet av tankar och goda råd. Någon som är rak och intresserad av att ge och ta.
  Vad vill jag göra med dig
  Det är svårt att säga, beror alldeles på personen i fråga. Ibland är det tillräckligt att prata, ibland att göra något roligt eller intressant. Sådant visar sig efterhand.

  Vilken kontakt är jag öppen för IRL - Träffas och umgås, Brevkontakt här på sajten, Chatt, Träffas på tu man hand, Träffas flera och hitta på nåt kul
  Etniskt ursprung Europeisk
  Önskad relation Vänskap, Endast vänskap, Onlinevän / Chattvän

  Läs gärna min blogg:

  miamiamia.bloggplatsen.se

  Jag söker kvinnliga vänner och jag vill komma i kontakt med alla er som liksom jag också har en Asperger-Diagnos. Din ålder ska vara 40+. Jag själv är en mamma,fru på 44 år år. Bosatt i Småland. Jag älskar hundar, hästar, hantverk, promenad, familjen, utför, träna, djur, segling m.m. Så du med en Asperger-diagnos. Skriv gärna! Det skulle göra mig jätteglad!

  E-mail: mia2@home.se

  miamiamia.bloggplatsen.se

  Mitt liv ! Jahaa, var börjar man. Jag är Mia. Jag är 44 år och sjukskriven. Jag har nyligen fått diagnosen Autism, asperger, utvecklingstörning m.m Här på bloggen kommer jag skriva om min vardag som mina förhinder, hur jag hanterar det och förhoppningsvis hur jag förbättras. Ingen vill vara sjuk eller fångad i sina egna tankar.

  Skämmas över ensamhet ?

  Jag skäms över att jag är ensam. Till vardags säger jag det inte till någon. Jag har ju familj så när människor frågar vad jag t ex har gjort i helgen så har jag alltid något att berätta.

  Hoppas att ni kan hjlpa mig med detta ! Tack i förhand! På återsende !

  / Mia.

  E-mail: mia2@home.se
  Blogg: miamiamia.bloggplatsen.se

  SvaraRadera