lördag 29 november 2014

Svartfredag och svart fotografi

Idag anstränger jag mig för att blir riktigt osams med så många av er som möjligt, känner jag. Men jag kan inte heller låta bli. Först vill jag bara sticka ut hakan och säga att hela den svenska julhandeln kollektivt borde ställa sig i ett hörn och skämmas för att de blivit så amerikaniserade att de infört Black Friday. Ett av de mest cyniska kommersiella idiotjippon som någonsin har uppfunnits och som endast kommer att placera fler svenskar i skuldfällor - nu bara före jul istället för efter. Och till dem av er som då var ute och "fyndade" igår på samma "rea": Ni borde deporteras till Ullared allesammans och bo där i resten av era liv.

Så, då har vi väl satt den lättsamma tonen för resten av inlägget, eller? Bra. För på facebook delas just nu en rad briljanta foton av fotografen och skådespelerskan Susan Copich.


Så här beskrivs fotoserien: Susan Copich, actress and a mother of two from New York, has taken a dark approach to traditional photography with a series of daring images entitled “Domestic Bliss.”
Copich spent years taking pictures of her family, but when she reached her mid-forties, she realized that she was missing from almost every photo. That’s when she decided to take things into her own hands, creating photos that would reflect all of her feelings – even the ambiguous or negative ones.
If you’ve met me, I have a very seemingly sunny disposition, but I have a whole interior world where at different times I’ve felt depression and angst. For many years, I put it in a little ball, and I decided to just explore it this time. It’s been so fun to bring those feelings out and give them light,” she says. Each image has what Susan calls a ‘twist of darkness’ that challenges the ordinary perception of family happiness.  darkly humorous approach towards traditional family 

Samtliga av fotona i serien Domestic Bliss är mörka, mörka - men de innehåller så mycket galghumor också. Till alla mammor därute som jag vet under julen kommer att få den där "kvinnor på gränsen till nervsammanbrott"-känslan, varför inte ta en titt och känn att ni a) inte är ensamma och b) att det kunde vara värre.


Hela serien hittar ni här: http://www.boredpanda.com/domestic-bliss-family-photography-susan-copich/

2 kommentarer:

  1. Hahahaha, jag har redan skippat julen, så jag slipper stressa sönder och samman! Jg abdikerade för nått år sedan och mannen skulle försöka "fixa jul", vilket blev ett sånt kaos att han och barnen äntligen förstod att julen inta bara uppstår av sig själv, och för varje sak de önskar blir det ytterligare en sak jag ska planera, införskaffa och genomföra. Så vi la ner julen. Och black friday... Så urbota dumt!

    SvaraRadera
  2. Hur bra inlägg som helst!!! Och jag håller med dig - för jag handlar mycket sällan... Både före jul och efter och inemellan.. Det finns nämligen sällan anledning till att gå bananas i affärerna... *ler* Och tack för tipset Copich - jag har sett en del av hennes verk, nu kan jag hitta hela serien!

    Ha det gott!

    SvaraRadera