måndag 22 december 2014

Oskrivna regler

Om ni tittar på bilden, vad ser ni då?
En av årets stora snackisar? (tänker på trillingnöt-gate) Nyttigt och onyttigt fika? Saker de flesta har hemma under julen?

Ja, alla dessa saker är förstås rätt, men det jag anser att ni tittar på är en oskriven regel. Man får inte äta av det undre lagret förrän någon kastat sig på granaten och ätit romrussinet i det övre, och man får inte öppna den (mycket godare) ljusa Paradis-asken förrän Aladdin är slut. Så är det bara.

Jag antar att det här är en sådan där regel som mina barn kommer att få med sig hemifrån och göra sig lustiga över. Den är rätt fjantig. Inte alls sådär bra som att man låter en person med bara en vara i korgen gå före i kön när man storhandlar, eller att man inte ringer till någon före klockan 10 på morgonen på helgerna eller efter klockan 10 på kvällen på vardagar.

Förmodligen får jag göra något drastiskt i fråga om Aladdin-asken. Just nu står det mellan att lägga de kvarvarande godisarna i botten på en stor kopp och hälla varm mjölk på, eller att låtsas som om likörkaramellerna är tändvätska och skicka in lådan i kaminen.

Nästa år kanske jag rentav INTE köper en Aladdin-ask. Så slipper jag problemet helt. Men det vore ju verkligen att bryta mot traditionerna.

6 kommentarer:

 1. Underbart inlägg :) Så mkt fånigt man gör.

  SvaraRadera
 2. Självklart får man inte ta av det undre lagret!
  Fast paradis asken skulle jag aldrig köpa frivilligt 😀

  Har många liknande regler med mig hemifrån, men vet man att de är fåniga tycker jag det är roligt.

  God jul!

  SvaraRadera
 3. Du är inte den enda som eldat choklad i så fall. Men Pluto och jag sparkar reglerna åt helvete i år. Vi har bara köpt Paradis, bara ätit de godaste, fast det grämer mig om trillingnöten, och sen åkte andra lagret fram. Vi skiter i allt. =D

  SvaraRadera
 4. Hahaha, vi köper inte de där, mycket roligare att köpa massor av olika sorts godis och tömma upp i skålar. Men de gånger vi haft dem så har jag helt enkelt flyttat över pralinerna i en fin skål i stället, så slipper en gå och lyfta på locket och göra hela valproceduren en och en! Rationell, det är mitt mellannamn. Traditionell, näää, inte så mycket...

  God jul!

  SvaraRadera