torsdag 15 januari 2015

Battle of the Brits

Lite glad blev jag allt när jag läste Oscarsnomineringarna idag. Visst, jag vet att det är en superpolitisk gala, att det inte på något sätt är helt och hållet baserat på filmiska prestationer utan även på vem som gillas mest för tillfället av diverse moguler... men jag tänker ändå se fram emot ett väldigt jämnt race mellan två favoriter som är nominerade i kategorin "Bästa manliga huvudroll". Redmayne vs. Cumberbatch - ding, ding, ding - matchen kan börja. Och det blir en jämn sådan.


Frågan är inte så mycket vilken skådespelarprestation som var bäst - de är båda ytterst, ytterst kompetenta. Utan kanske vilken porträtterad, nördig hjälte som kommer att hyllas. Blir det Cumberbatch's matte/kodbrytargeni som istället för att hyllas som den krigshjälte han var förföljdes för sin sexualitet? Eller blir det Redmaynes astronimigeni vars briljanta hjärna fångats i en söndervittrande kropp, och som för kampen med en älskad fru vid sin sida?

Hmm... jag vågar inte sia...

Jag håller en liten tumme för Rosamund Pike för hennes superbitch i Gone Girl och jag bara antar att Boyhood kommer att vinna bästa film,

Men den kompletta listan kommer jag tillbaka till senare.

2 kommentarer:

  1. Åhh, nu är det dags för ditt "mello!"

    SvaraRadera
  2. *skrattar* Jag gillar Frejas kommentar. Och förstår din känsla. För det är ju ditt "mello"

    Kram

    SvaraRadera