lördag 3 januari 2015

Stressa in våren

Förmodligen är det ljuset som gör det. Eller det faktum att årstiderna inte riktigt varit normala under 2014 (heller). Det kan också bero på den långa, sammanhållna ledigheten under julen. Eller att vi redan i augusti uppmanades boka julbord och i november skulle vi boka sommarresorna. Det är svårt att avgöra.

Men folk har under nyårsveckan varit mer stressade än någonsin förr att bara städa undan och bli klar med julen! redan på juldagen såg jag den första bilden på ett knippe tulpaner på ett rent köksbord med texten: "Så var julen undanstädad för i år! Välkommen våren!"
Det vore verkligen intressant att få någon sorts instagram-statistik på hur många bilder som taggades med #tulpan eller #vår första veckan i januari... men jag gissar på många. Väldigt många.

Problemet är förstås bara det att hur mycket vi än tjuvstartar med tulpanerna så blir det inte vår snabbare för det. På samma sätt som det egentligen inte blir semester bara för att man sliter fram grillen och korkar upp rosévinet.

Själv har jag raskat på och börjat med Julen 2.0, så jag hinner med den innan jag börjar jobba den åttonde. Den första omgången amaryllis har vissnat, men fyra nya kommer att slå ut i morgon. Och jo, jag har kastat en första omgång textiler i tvätten, men eftersom jag nu är rätt gammal och har lager på lager av allting så har jag bara bytt ut dem mot en ny uppsättning. Och en ny uppsättning julprydnader. Så jag gör tvärtemot och pressar in en extra jul istället.

Jag gissar att jag kommer att hinna tröttna på att vänta på vårvärmen ändå, även om jag håller på traditionerna och låter granen vara kvar till tjugondan. Den har trots allt inte ens börjat barra, trots att jag i morse fick hala ut inte färre än två katter under julgransmattan, där de gjorde sitt bästa för att välta hela alltihopa.


2 kommentarer:

  1. Hahaha, vi har minimalt med jul hos oss, egentligen bara glittriga prydnader runt TVn. men de är så fina att de nog får sitta kvar till april, minst... Jag längtar inte efter nån vår, vi har ju inte haft vinter än!

    SvaraRadera
  2. *ler* Nope, inga tulpaner här heller! (Fast jag har gjort samma konstaterande som du gjort.. ) Tvärtom, är jag väldigt nöjd med denna jul och tänker VERKLIGEN inte städa bort den innan Benjamins 15 årsdag den 25:e januari.. DÅ kanske den har gjort sitt.. :)

    SvaraRadera