tisdag 6 januari 2015

Lovejoy

För ett par dagar sedan läste jag ett vackert och poetiskt blogginlägg där Ergo Sum undrade om hon skulle se det stormiga havet utanför som ett järtecken inför ett stormigt åsiktsår i Sverige. Jag kommenterade lite kallt (kände jag) att havet är havet och att man nog inte ska läsa in för mycket i naturens vildare yttringar.

Men nu är det ju också så att jag är ett stort Game of Thrones-fan. Äh, stryk det. Ett fan av all möjlig fantasy. Och just nu färdas en grön komet genom rymden på ett sådant avstånd att vi faktiskt kan se den.

Nu skulle jag kunna skriva lite lagom vetenskapligt och småtrist om C/2014 Q2 och dess färd över himlavalvet. Om hur man ska ställa in sitt teleskop för att se denna och vartåt man ska rikta det. Men äh, jag struntar i det och efterlyser istället fantastiska teorier om vilka myter som kan följa med en grön komet.

Alla Thrones-fans vet ju att en röd komet betyder en enda sak: det finns drakar i världen igen.

Men vad betyder då en grön? Hitta gärna på någon fin teori, eftersom kometen är på väg rakt mot mitt stjärntecken... ska man vidskepliga sig kan man lika gärna göra det ordentligt.

Han som först upptäckte och alltså döpte kometen hade i alla fall ett lovande namn: Lovejoy.

Så håll utkik på himlen i morgon efter kärleksglädje, då!

3 kommentarer:

  1. Jag tror det är universum som skicka ut spanare för att hitta planeter där det är möjligt att leva. Jorden hittades en gång av en grön komet, men den är snart förbrukad, så nu letas det efter nästa experimentplanet!

    SvaraRadera
  2. Inte var du kall inte - du gjorde samma konstaterande som jag gjorde i mitt stilla sinne.. Men Freja har en intressant kommentar! För mig symboliserar tyvärr inte den gröna färgen något bra; i de sju dödliga synderna är det avundsjukans färg (envy)... Men vad vet jag? ;)

    SvaraRadera