fredag 6 juni 2014

A girl in a hood in the woods

Det finns mygg i skogen. Massor. Nu förstår jag att det inte kommer som någon överraskning för många av er, men jag har ständigt fått sådana där överraskningar i år. Oj, är det redan (sportlov, födelsedag, påsk, dags att ta fram gräsklipparen)?

Så när jag sprang i vår skog i morse var jag alltså helt oförberedd och utan sådana finesser som till exempel myggspray. Jag fick dra upp huvan på min luvtröja istället. Efter ett tag insåg jag precis hur udda jag måste se ut, där jag sprang på småstigar, lätt hukad för att inte slå i grenar, en hand i fickan för att inte tappa mobilen och så huvan uppe. Tur ändå att man inte springer i allmänna spår, då skulle snart rykten om den mystiska figuren i skogen sprida sig som legenden om salt och peppar-ligan gjorde då jag var liten.


(Kan eventuellt ha hål i ryggen och kosvans! Allmänheten varnas.)

På grund av samma tidsförvirring har jag också redan brutit mot den enda punkt jag var tvärsäker på i sommarlistan jag skrev om här. Den där jag sa att vi definitivt ska vara hemma på midsommar. Det ska vi inte. Vi ska inte ens vara i landet. Så jag har plockat en midsommarbukett idag istället. En sådan där riktig gammaldags klok gumma-bukett med nio sorter som man hänger i spisen och sedan kan spå i framtiden under nattens drömmar. Så vi får väl se vad jag har att säga i morgon.

(Ackleja, libbsticka, Johannesört, kärleksört, lungört, krusmynta, kungsmynta, salvia och lavendel)

2 kommentarer:

  1. Jag lever i myggland, men det är ändå förskonat myggfritt just där jag bor. Härligt, för myggor, knott, broms och blindbroms ÄLSKAR mig, inga myggmedel i världen hjälper...

    SvaraRadera
  2. Ahhh - EN av fördelarna med havet. Inte jättemycket myggor..

    Kram

    SvaraRadera