söndag 10 juni 2012

Jesus i Sibirien

Visste ni inte att Jesus redan återuppstått och bor i Sibirien? Jaså, inte? Hm, där ser man. Kolla gärna klippet härunder:


Nu har jag i det här inlägget valt att bortse från en hel uppsjö av frågor man skulle kunna ställa sig i ämnet. Som, till exempel skulle jag kunnat ägna sida upp och sida ner åt att teoretisera om varför dessa sektledare alltid envisas med att klä sig i en dräkt som förmodligen inte hade ett skit att göra med den eventuellt äkta person som levde i Nazaret för ett par tusen år sedan. Bilden av Jesus som klädd i fodsid, vit skrud med ljusbrunt hår och blå ögon har visserligen blivit ikonisk, men den uppkom ju under Renässansen (till viss del under medeltiden också) och är i princip hitte-på. Men kommer det en sektledare som påstår att han är Jesus - så VIPS och sandalerna på och VIPS odlar han ett Robin Hood-skägg.

Nä, det jag undrar över är varför dessa sektledare alltid ägnar så enormt stor tid åt att få kvinnorna i sin närhet att göra det han önskar (så även den här sibiriske typen). Det ska byggas skolor där flickor får lära sig från början att vara underlägsna, och det ska avgränsas från mediavärlden och det ska ordnas speciella kläder....

Det måste vara fantastiskt jobbigt... så himla arbetsamt! Snacka om en lång och krånglig väg bara för att få komma in i trosorna på några extra jungfrur.

Det finns ju så mycket enklare sätt... vara med i Idol, till exempel. det har jag hört ska funka på ungefär liknande sätt.

7 kommentarer:

  1. Spännande tänk att Jesus ska va "vacker" då han snarare va tandlös....

    SvaraRadera
  2. Jag undrar alltid om det är en noga uttänkt plan de har, eller om de faktiskt tror själva att de är den nye messias? Galet i vilket fall som helst... Och varför är de så rädda för kvinnor? Tror de vi är bättre på att genomskåda dem, mindre benägna att gå på bluffen?

    SvaraRadera
  3. Gillar att en av dina etiketter är "ironi", så att ingen missar, liksom. ;-)

    SvaraRadera
  4. Fasti Idol måste man ju kunna sjunga.Ådet kanske inte denna Jesus-snubben kan?!

    SvaraRadera
  5. Matt 24:24 "Ty falska messiasgestalter och falska profeter skall träda fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra även de utvalda."

    SvaraRadera
  6. Ja vad ska man säga. Jag föredrar idol framför han Jesus iallafall...

    SvaraRadera
  7. Ja jisses... Mest förvirrande är väl hur såna dårskaper får plats i media...

    SvaraRadera