fredag 17 oktober 2014

Drömmen om privata toabesök...

...och fredliga mornar. Ja, det är väl i princip vad som driver oss att faktiskt ta tag i ett sista renoveringsprojekt inuti huset innan jul. Vi gör om klädkammaren till toalett.
När vi byggde till huset 2004, så gjorde vid ett stort rum på ovanvåningen (det som vi nu delat i två och som bildat pojkarnas nya rum)
Och på nedervåningen ett mindre sovrum, ett stort badrum på 10kvm, en ganska ordentligt tilltagen hall och ett utrymme på 1,5 x 2m där vi förberedde med el och avlopp men sedan tyckte det var mer användbart som klädkammare. Man tror ju att små barn har små saker - men tvärtom går det åt ohyggligt mycket förvaringsutrymmen i början.

Nu är barnen stora, och tvärtemot vad vi trodde så har toasituationen inte lugnat ner sig fast de i rätt många år har kunnat hålla sig rumsrena och vänta på sin tur. Det verkar som om hela familjen ständigt behöver använda toan på samma gång, och dessutom har pojkarna börjat ha konstanta konflikter vid tandborstningen på kvällarna som innefattar en del mer eller mindre avsiktligt spottande av tandkrämsvatten på varandra. Vi har en nödgran ute på gården dit de som kan hänga ut saker för att kissa får gå och ställa sig när det är kris.

Så - dags för en till toa. Men den stora fördelen med att ha gott om bodar att ställa saker i är att alla saker som behövs redan finns hemma. Handfatet på översta bilden köpte vi för säkert 12 år sedan bara för att det var så snyggt och på extremrea, eftersom ingen då gillade rostfritt i badrum. Det enormt fina sjöstensklinkersarna köpte vi också på en totalutförsäljning för en spottstyver. Färg finns, lampor finns, hyllor och övrig inredning finns. Så det enda vi behöver är att köpa en toalettstol och kanske lite rör. Det kommer väl att gå på 2 500:- kanske, att få badrummet färdigt.

Och dessutom är renoveringen för en gångs skull i ett rum som inte används till någonting. Bara det känns väldigt skönt!

Bilder kommer när allt är klart, men räkna med att det går i bekväm takt den här gången. Nu när vi kan.

3 kommentarer:

 1. För- och nackdelen med att ha en gård... Jag och mina syskon har en hel del prylar kvar i vårt föräldrahem. Ett hem vi säkerligen kommer att sälja när vi ärver det... Jag fasar för hur vi ska kunna bli av med alla prylarna. Jag och min man har börjat så smått att skänka bort och att sälja på loppis, men det är hur mycket som helst kvar. och ite av den praktiska sort som ni har lagŕat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tro mig! Vi lagrar en hel massa skit vi också! var iväg med ett lass till tippen igår, och det syntes inte ens att jag rört förrådet...

   Radera
 2. Ajajajajaja - kommer det att enbart bli denna renovering? Drar det inte med sig annat? Nåväl - en toa till är inte dumt. Vi har tre toaletter och det är en av de allra bästa sakerna med vårt hus...

  Kram

  SvaraRadera