söndag 19 oktober 2014

Ska bara...

Ja, det är väl lika bra då - att inleda detta inlägg med att ta tillbaka precis allt som jag skrev i det föregående. Det går helt enkelt inte att "bara göra ett enkelt litet projekt i en endaste del av huset som ingen för närvarande använder". Inredningsdominon inleds i samma sekund som man flyttar på den första pinalen, och sedan bara faller brickorna en efter en efter en...

Den här gången skulle vi "bara" flytta en kapphylla som suttit i den nu före detta klädkammaren till hallen. För att få lite mer hyllplats. Det verkade vara en enkel sak - ner med de gamla krokarna och spegeln och upp med den nya hyllan.

Ja, tills dess att vi insåg att mängden av jackor dolt en helt förstörd vägg i stort behov av spackel och färg. Och vips såg hallen ut så här:
























Och alla jackor, ficklampor, paraplyer, cykelhjälmar och sådant man då har i en hall hamnade i vardagsrummet. Tack och lov var det ändå en begränsade yta det gällde. Bilden ovan är från tio i morse och klockan två så var allt klart.

Nu skulle jag ju gärna säga att skadan är begränsad för den här gången. Sista brickan i inredningsdominon fälld. Men nej. Precis samtidigt som jag skriver detta hör jag ljudet från en spackelspade som dras mot en vägg.

För maken upptäckte att nu ser ju den angränsande köksväggen alldeles för skruttig ut.

Jag fruktar att detta kommer att leda till en ommålning av hela köket... men vi ska väl ha något att göra i jul, också!

2 kommentarer:

  1. Hahahaha, jag är så bekant med den dominoeffekten! Tyvärr kommer det aldrig att hända att min man uppptäcker och åtgärdar något på egen hand, så med mig sjuk förfaller långsamt vårt hem...

    SvaraRadera
  2. Jahaaa du... Jo, den känner man igen.. Effekten.. Och det finns liksom ingen ände på det.. Just nu renoverar vi badrummet på över våningen. Och har redan märkt att vi då nog bör flytta vårt sovrum.. Och att angränsande klädkammare.. och...och..

    Kram

    PS. Den skohyllan har vi också! Sketabra!

    SvaraRadera