fredag 24 oktober 2014

Vackert vidrigt

Under en överbliven timme på jobbet idag hann vi ta tag i vår nyinstiftade tradition att ge alla övriga på skolan dålig matsmältning genom att specialsminka mer eller mindre vidriga sår som en Halloween-förvarning och sedan gå för att äta som vanligt i matsalen. Här ser ni min lagom vidriga hand under tillverkning av ett köttsår.















Själv har jag ganska stabil mage för sådana här av de mer blodiga grejerna. Jag tycker sällan ens att sår är läskiga i verkligheten. Sådant som istället skrämmer mig, eller åtminstone sånt som får mig att rysa och känna obehag är sådant som existerar mitt emellan det vanliga och det helt abnormala.

Eller snarare, sånt som på en gång är vackert och vidrigt.

Det roliga är att det finns ett stort antal sådana sminkningar att prova själv för den som vill. Här är några av mina favoriter, och det kan hända att jag kanske firar nästa helg genom att prova någon av dem på mig själv. Tyvärr kräver en del av dem air brush - och det är lite väl avancerat att ge sig på på egen hand.

Här är några av årets favoriter:




1 kommentar:

  1. Jag gjorde en sån sminkning på sonen när han var liten, där han var en cyborg, där huden slitits av på ena sidan, blofiga kanter med mekanik under. Kul att måla, men hemskt att titta på... På dräktparaden i augusti träffade jag en söt liten tjej, helt klädd i rosa och vitt, med ett rosa paraply med vita prickar och blont lockogt hår. Ena sidan av ansiktet såg hon helt vanligt ut, som en söt tio-åring. Den andra sidan var zombesminkad... Och dockan hon tryckte till sitt brott visade sig vara blodig och lemlästad om du tittade närmre på den. Hon vann pris för den utstyrseln, det förstår jag! Annars kan ju den här sminkningen vara nått för dig, den är för avancerad för mig. Kolla gärna in förra årets variant hos henne med! http://rodeo.net/sandraholmbom/2014/10/22/gif-come-on-in-take-a-seat-next-to-me/

    SvaraRadera