fredag 3 oktober 2014

Hur det funkar

Om jag tittar ut på västra sidan av huset har jag så här nära till mina svärföräldrars hus. Det är kanske sju meter mellan byggnaderna. Genom åren har rätt många kommenterat den närheten utifrån sina egna erfarenheter. En del har varit väldigt positiva och en del har förfasat sig. Jag antar att det sagt mer om deras släktförhållanden än våra.

Men visst, genom åren har det förekommit en del Alla älskar Raymond-liknande incidenter. Det ska jag inte hymla med. Vi delar trädgård och ett lantbruksföretag och har väsenskild syn på allt från klädsmak till politik till mat och underhållning.

Men det funkar. Inte minst för att idag när jag var tvungen att lära folk saker om film så hämtade svärföräldrarna barnen i skolan halv ett. Och lyssnade i en timme medan äldste sonen övade på trumpet. Och lagade både spagetti och köttfärssås och pannkakor. Och tog upp dem i skogen och fikade på ett berg och plockade trattkantareller.

Då gör det inte så mycket att de tycker att pulverkaffe är en acceptabel dryck.

Så jo, sådant gör att det funkar alldeles utmärkt. Plus rullgardiner också. Tjocka rullgardiner.

2 kommentarer:

  1. Jag hade en dröm om att min pappa skulle dö före min mamma och att mamma då skulle flytta och bo nära oss, så att barnbarnen fick umgås mer med sin fantastiska mormor och så hon och jag kunde gå på stan och fika som vi alltid gjort... Svärmor, däremot, det skulle aldrig funkat. Vi är inte bara olika, hon kan aldrig låta bli att påpeka att allt jag gör är fel... Jag träffar henne aldrig numer, mannen får åka dit själv med ungarna...

    SvaraRadera
  2. Mmm - sådant har jag mycket sällan åsikter om. För var och en är ju närmast sitt. Mina egna föräldrar hade jag aldrig kunnat leva så nära, men mina svärföräldrar (enbart svärmor nu då svärfar gått bort) hade det inte varit några som helst problem med. Men visst säger folks inställning mer om deras egna erfarenheter än om din situation..

    Kram

    SvaraRadera