onsdag 1 oktober 2014

Ofärdigt

Det svävar omkring en mängd fotoutmaningar i bloggosfären och jag har valt att hoppa på två av dem. Den ena är i princip avslutad och den andra är nyss påbörjad, men båda två har det gemensamt att man genom fotografi ska lära sig se saker på nya sätt.

Den första utmaningen gick ut på att man skulle ta 30 selfies under en månad och jag tog den sista idag. Nu är bara frågan hur man presenterar 30 bilder på ett vettigt sätt i blogg - någon form av bildspel vore förmodligen bra. Så det ska jag ta tag i. Men att först ladda ner och sedan ladda in bilder i något program kommer att ta en stund... så den avslutade utmaningen blir ett helgprojekt. Redan nu kan jag säga att man i alla fall vänjer sig väldigt mycket vid sitt eget ansikte om man fotar det i en hel månads tid och på ett helt annat sätt än då man ser sig i spegeln på morgonen efter att ta borstat tänder. Så ja, redan nu har jag kommit fram till att jag kan se viss nytta med självporträtt för dem som har några issues med sitt utseende. Men shit vad jag samtidigt är trött på mig själv.

(sista selfien i utmaningen blev denna:)















Den andra utmaningen går ut på att man ska se sitt hem på ett nytt sätt och kommer från en homestyling-blogg. Tydligen så blir folk så imponerade av sina egna hus och saker efter att en stylist fixat med dem att de knappt vill sälja huset längre... Så här ska man göra:

ta valfri och vardagsstökig del av huset



















Gör sedan detta:
1) Ta bort majoriteten av alla prylar du har framme till vardags
2) Dölj skräpiga ytor och/eller ändra bildutsnittet
3) Häng/ställ vissa saker symmetriskt och gruppera andra intressant
4) Lägg till belysningselement som t.ex. levande ljus
5) Extrabonus för intressanta närbildsutsnitt









Kanske något i den här stilen? Det var i alla fall ett ganska roligt sätt att städa huset... Den här utmaningen är nog mer för folk som jag som har prylar lite högt och lågt. Vissa av mina bekanta lever i hem som ser homestylade ut hela tiden. Så där finns det ju ingen riktig utmaning att ta tag i!

Återkommer i helgen med färdigt resultat av båda utmaningarna. Detta var bara en preview!

4 kommentarer:

 1. Hmm, ingen av dem funkar för mig... Jag skulle ju kunna ta 30 selfies, men de skulle aldrig hamna på min blogg... Och vårt hem är i sånt förfall att det inte handlar om att vi inte vill sälja det - ingen skulle vilja köpa det... Att styla ens ett litet hörn känns övermäktigt... Nä, jag är med i gruppen Family Living - the true story på fejjan, där passar mina hembilder bäst...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag är ju inte heller vare sig selfie- eller heminredningsmästaren... så jag tyckte det var kul att undersöka vad som gör att folk dras så dant till detta. Men jag betvivlar att jag skapat några nya vanor av detta.

   Radera
 2. Den andra skulle jag kunna tänka mig! Jag har lite lagom rörigt men skulle samtidigt lätt kunna fixa till vissa delar av hemmet...

  SvaraRadera
 3. *ler* Kul fotoutmaningar! Selfiesarna skulle jag nog ha svårast för.. Men man kanske inte likosm "styr upp sig själv" så mycket efter ett tag... Den andra hade nog inte funkat. Jag har inga grejer som är onödiga framme...

  Kram

  SvaraRadera