onsdag 4 december 2013

Naken och rädd

Hur långt är vi egentligen från att få se en riktig version av Battle Royal eller Hunger Games på TV? Vad tror ni? Kanske fem, tio år ifrån om utvecklingen fortsätter. Det är inte mycket som inte kan visas på reklamkanalerna längre.

Men jag vet inte riktigt vad Discovery Channel tänkte när de gick med på att producera och sända det nya programmet Naked and afraid. Programmet går ut på att två personer släpps nakna ner i en djungel, regnskog eller annan tropiskt och ska sedan leta rätt på varandra. De får under tiden göra vad de behöver för att klara sig, men de får inte tillverka kläder av löv och dylikt. De måste fortsätta vara nakna.

Jag undrar om det var tanken att det hela skulle vara lite sexigt och pirrigt? Tanken på en naken man och en kvinna som träffas efter att ha letat efter varandra i djungeln i dag efter dag. Men... de där dagarna har ju varit utan sådant som toapapper, tandborste och tvål... däremot med lera, insekter och annat - mojs. Ni vet. Dessutom är de tre veckor i djungeln. Störtkul att som tjej ha mens under tiden... oddsen är ju rätt stora för att det ska inträffa någon gång på de tre veckorna.

Nja, kanske är det mer åt äventyrarhållet man är på väg. Men borde inte då deltagarna tillåtas att klä på sig något? Om inte annat för värmens skull? Det har ju vi som art gjort i en 30 000 år ungefär.

Och sedan det löjligaste av allt - båda deltagarna följs ständigt av varsitt kamerateam på minst tio personer. Med kläder, proviant och mobiler och sådant. Hur rädd känner man sig om man sitter under en buske, med en producent tio meter bort som spelar Plants vs zombies på I-paden? Inte så värst.

Här är ett klipp:


2 kommentarer:

  1. Bwaaahahaha ha ha det var det dummaste. Överlevarinstruktör som aldrig varit utomlands... ja vad säger man. Urbota. Men det finns folk till allting. Både att ställa upp och titta. Och filma uppenbarligen.

    SvaraRadera
  2. Ja, det är sanslöst hur idiotiska program dom kan komma på...*suck*..
    JAG ska iaf inte se det..
    Ha en bra dag !!

    SvaraRadera