tisdag 10 december 2013

Tacktal

Just nu är Nobelmiddagen i full sving. Folk håller på och hitta sina platser, minglet är över och det är snart dags för den där fruktade långsittningen som alla vill vara med på tills de inser att det praktiskt taget är omöjligt att gå på toa. Någon gång skulle jag vilja ha alla de här hemliga tipsen som drottningen måste ligga inne med. Hon måste ha en blåsa av titan eller nåt för att klara av de där statsmiddagarna.

Ni som såg (eller för all del ser) Vänner, kommer ni ihåg det där avsnittet när Joey är nominerad för något såpoperapris som han sedan inte får? Utan istället tar emot (knycker) ett pris i någon annans ställe. Och senare på kvällen turas han och Rachel om att hålla tacktal för alla möjliga olika awards. Inklusive Country Music Awards Best New Female Artist...
 
Sista minuten i klippet visar hemma-talen!

Handen på hjärtat - har ni några hemliga tacktal "på lager" och i så fall, vilka galor har ni tänkt hålla dem på? Erkänn, ni kvinnor har förmodligen tänkt en del på hur klänningen ska se ut också... (jag känner för något med halterneck i mörkare färg...)

Men jag undrar just om vetenskapsmän står och håller Nobeltal för sig själva medan de väntar på att bakterieodlingen ska växa till sig eller DNA-strängen separera sig eller partikelacceleratorn värma upp? Jag slår vad om att de gör det. Det är nog den första frågan jag skulle ställa om jag intervjuade en av vinnarna.


1 kommentar:

  1. Klänningen för talet har jag, den finns i mitt inlägg i dag, men tack tal? Nej tack! Jag tackar nej till priset i stället, så slipper jag stå där framme och ha strålkastarna på mig...

    SvaraRadera