fredag 6 december 2013

Tur med Svempa

Även om stormen Sven - eller Svempa, som vi nu kanske får kalla honom när vi är så väl bekanta - inte drabbat vår del av Sverige så värst hårt, så är det väl klart att vi märker av ovädret. Igår hade jag riktig tur med vädret, eftersom jag och en lärare till åkte med filmelever på studiebesök till Sveriges Television och sträckan var på 14 mil enkel resa. Men det hela gick smärtfritt, med fem plusgrader och lite regn. Trist, men inte särskilt farligt. Idag var det lite annorlunda på vägarna.

Det här satt jag och stirrade på i 40 minuter.
Det blåste helt enkelt så mycket att den bakre delen på denna postlångtradare helt enkelt drev ner i diket. Och sedan var det ju stopp. Och så var vägen avstängd och det kom två räddningsbilar, en polisbil och en ambulans. Det är något speciellt hemskt med blåljus på morgnarna. Dagen blir lite fel innan den ens har börjat.

Jag har känt en makaber lust att börja föra dagbok över antalet olyckor jag sett på den här vägsträckan, men där jag lyckats missa dem alla. Förmodligen är det jättedumt. Men jo, jag måste erkänna att jag i år varit en kvinna med tur på tusen olika sätt. Och att jag missat alla stora trafikolyckor på E18 - det är ett av sätten.

2 kommentarer:

  1. Phu, skönt att du bara behövde betrakta och att det inte blev en seriekrock!

    SvaraRadera
  2. Ibland. Är det gott med tur. Och du - läste ditt förra inlägg: Jag garvade läppen av mig när jag läste om programmet. Hur korkat får det lov att bli??? Hujedamej. Tur att man inte tittar på skiten. Visst är det härligt med tur?

    Kram

    SvaraRadera