fredag 2 maj 2014

Att rädda någons äktenskap

Den här Blocket-annonsen har under dagen blivit något av ett viralt fenomen. En man säljer sin samling av Lego (300 kg) för 75 000 i ett försök att rädda sitt äktenskap. Texten i slutet av annonsen lyder:

D U K A N göra en skillnad!!!!!
Rädda mitt äktenskap. Kärringen sade i fredags " nu skall skiten ut". Vet inte om det var mig eller Lego hon snacka om -men jag tror det var legot.

 Och så här såg några av bilderna ut:


 

Humor. Jag skulle ju då inte kasta ut min man för att han ägde en lego-samling, speciellt inte en som var sorterad efter färg och sort på detta lätt nitiska sätt. Men man har ju alltid i äktenskap några stridspunkter som alltid dyker upp.

Jag har min mans uppfinningar. 

Ibland är de mycket användbara, men rätt ofta är de obegripliga eller extremt opraktiska och utförda bara för att de gick att göra. Häromdagen kom jag upp på kontoret och hittade en fjärrkontroll till en sedan länge slängd DVD eltejpad på en avbruten bit kantlist. Längst fram satt en laserpekare hopkopplad med kontrollen. Jag vet fortfarande inte vad den ska göra.

Några andra inte så harmoniska ögonblick var då vi hade en TV i sovrumstaket som saknade fjärrkontroll. Den kopplade maken istället ihop med klockradion, så att det enda sättet att starta TV:n var att trycka på set-knappen på klockradion. Inte heller det hade väl varit så farligt. Om han bara talat om att det var så TV:n nu fungerade. Det gjorde han ju inte.

Sedan uppfann han ju också en egen dagsljus-väckarklocka, efter ett minnesvärt gräl där jag svor på att aldrig mer i mitt liv offra min egen sömn för att få honom att gå upp i tid. Då monterades en 500w bygglampa upp i sovrumstaket, timerinställd så att den gradvis skulle bli ljusare och ljusare tills det var dagsljus i rummet. Morgonen efter vaknade jag i starkt, vitt ljus a la "nu kommer aliensarna och tar mig!" och maken låg och sov fridfullt bredvid med en kudde över huvudet. Vi återgick efter den upplevelsen till att jag är familjens väckarklocka. Lampan satt sedan kvar i taket i nästan ett år efter, och jag fick också njuta förödmjukelsen av flinande bekanta som frågade om vi ofta spelar in film i vårt sovrum.

Nu har min man en kompis som han diskuterar uppfinningar med. Det är inte helt bra. De kan skicka bilder på varandras senaste skapelser till varandra när som helst på dygnet, till exempel. Lite för stimulerande. Så om vårt äktenskap någon gång hamnar i kris så kommer det inte vara någon Ida eller Lina eller Anna som är den andra partnern. Det kommer att vara uppfinnar-Torsten.

4 kommentarer:

 1. Hahaha, hos oss är det alla mannens datorprylar. Inget får slängas, inga kablar, kort, gamla datorer, inte ens datortidningar från 80-talet, för det KAN ju finnas någon intressant artikel han behöver läsa igen. Yeah, sure, för allt ändras ju så långsamt i datorvärlden... Hans första dator, en amiga, och den processor han byggde själv, har fått plats i mitt barndomshem, jag funderar på att få min pappa att tro att de ska slängas, så kan jag sen skulla på att han är dement... Jag får vara glad att jag äntligen (efter25 år) fått honom att gå med på att slänga förpackningar... Alla förpackningar till tekniska prylar skulle nämligen sparas, med den formskurna frigliten, för det kunde vara bra att ha om han skulle flytta... Värst var det när han bodde i studentrum i Göteborg, för det gick ju inte att ställa ner kartongerna i förrådet för DE KUNDE JU BLI STULNA::: Inga möbler rymdes i rummet, bara prylarna och deras tomma kartonger. som han täckte över med tyg och låtsades att det var möbler...

  SvaraRadera
  Svar
  1. OMG! Samma här. Mannen hade en hel, svart sopsäck med disketter som kunde vara "bra att ha" - skit samma sedan att vi inte haft någon möjlighet att läsa dessa disketter på 10 år... ja, jag slängde dem ju. Men han fick en vecka på sig att gå igenom dem först.

   Radera
  2. Hahaha, disketterna, ja, det har vi lådvis av! För att inte tala om alla hans Mr Music kassetter som ska vara kvar tills han "hinner föra över dem till datorn..."

   Radera