tisdag 13 maj 2014

Svett och etikett

Det var väl bara en tidsfråga innan jag skulle åka dit på en av serierna från svtFlow, också. Men i det här fallet var det inte mitt fel. Jag kom hem, och maken och pojkarna satt och skrattade åt ett avsnitt med "Han, snubben som bloggar på Café, han var med i Luciapokalen efter två veckors deff!"

Först tänkte jag förvirrat "Backman?" men fick det bara inte att gå ihop. Speciellt då maken lade till att killen ifråga hade 7% kroppsfett då han startade sina två veckor med kokt torsk i plastlåda. Det stämde inte överens med bilden jag har av killen som uppfann hjärtattacka-mackan. Nu var det förstås killen bakom bloggen Stark som en björn, snabb som en örn: Kalle Zackari Wahlgren. (inte Backman)


(pressbild från svt.se)I programmet Svett och etikett testar Wahlgren sju olika sporter, två veckor i taget - och döm av min förvåning när jag efter det första avsnittet upptäckte att min träningstvillingsjäl är en skäggig, tvåmeters stockholmshipster med en viss ovana att använda hängslen till uppvikta jeans. Hittills har jag sett programmet som handlar om body fitness, strongman, yoga och löpning - och för en person som tränat just allt detta, drivit gym och varit ordförande för en styrkelyftsklubb så var det smått fantastiska program att se. Jag har också suttit och stirrat med tom blick ner i en låda med kokt torsk utan salt och jag har också blivit skitglad av att lyfta saker som egentligen är alldeles för tunga för att gå att lyfta.

Så nu behöver jag inte ens blogga om min träningsfilosofi längre, vilket är bra eftersom jag lovat att inte göra det. Istället kan jag bara hänvisa till svtflow.se och detta program.

Det är sjukt kul för alla som någon gång lyft en vikt eller snört ett par löparskor. Se!


1 kommentar:

  1. Hahaha, inget för mig alltså! Fast en gång i tiden gick jag faktiskt på gym. En klasskamrat på gymnasiet gjorde en undersökning om träningens effekter som specialarbete och jag var hennes försöksperson. Det här var före de glassiga gymmens tid (sent 70-tal) men i skolans källare fanns en styrketräningshall, dår dåvarande Mr Sweden tränade. Han var helt galen, vi var livrädda för honom. Han har sedan gått ut i intervjuer och berättat att han åt massor av anabola steroider och att det påverkat honom massor. Så vi smög runt honom, slarvade med träningen och ägnade mer tid åt att gå på den lina som skridskogymnasiet spänt upp för att skrinnarna skulle träna sin balans. Finns det nått sånt avsnitt kanske jag skulle kunna gilla det....

    SvaraRadera