torsdag 15 maj 2014

Proppfulla maj

Förmodligen borde man sjunga "sköna maj" eller "vackra maj" eller kanske i år "iskalla och regniga maj" - men för mig är ändå "proppfulla maj" den bästa benämningen för mig. Jag vet inte riktigt vad som hänt, men så gott som varenda kväll och hela helgerna är uppbokade fram till efter skolavslutningen - först min egen så att säga, eftersom filmeleverna slutar den 30 juni och sedan påbörjar sina sommarjobb och blir någon annans problem. Och sedan pojkarnas då. Det är marknader och studiebesök och medeltidsdagar och fester och utställningar och middagar och författarhelger och födelsedagar och hundra andra saker.

Här närmast ikväll ska jag i alla fall sätta mig och sammanställa en inspirationskväll för ett EU/jordbruksverket-finansierat projekt. Samma projekt ska dessutom ta mig till Bryssel i september, så jag får se EU-huvudstaden på riktigt. Uppenbarligen är jag vuxen på riktigt, som gör sådana saker. Det är bara att erkänna.

Å andra sidan håller jag och filmeleverna just nu på att undersöka hur mycket och hur snabbt virala videor sprider sig på nätet (vi har läst om marknadsföringens betydelse för 2000-talsfilm) och alltså har jag övervakat produktionen av sådana här filmer idag:
 

Jodå, den här första gruppen satsar på en hederlig pungspark som viralt guld. Grupp nummer två som ska vara klara i morgon satsar istället på teknik och ska lägga in sig själva via green screen i Hunger Games-filmen. Vi får se vilka som vinner denna virala battle.

Och ni ser ju hur jag har det på jobbet. Ingen chans att mogenhetsgraden stiger för högt.

1 kommentar:

  1. Oj - går dina elever ända till slutet på juni? Och killarna ännu längre? Eller vänta, du kanske tänkte skriva 30:e maj? Ja du, det är alltid sprängfullt med saker som skall klaras av i maj.. Suck. Och när så vädret kräver vinterjacka, känns det ju inte jättekul…

    Kram

    SvaraRadera