fredag 19 september 2014

Saker mina barn tror att jag gör på jobbet

Det har idag varit studiedag för hela kommunen, och jag har därför haft med mig de två sönerna till mitt jobb. Jag tyckte det kunde vara en lärorik erfarenhet, eftersom det inte minns särskilt mycket av första gången de var på besök annat än att vi lekte kurragömma i parken i lång stund i strålande väder - och det var för dem inte helt kompatibelt med bilden av en mamma som släpar sig in genom ytterdörren på kvällen. För hur kan man bli så trött av att prata lite med folk och sedan leka kurragömma?

Ja, så efter idag så är det istället detta de tror att mamma gör hela dagen:

1) Sminkar folk till zombier















(en grupp elever skulle faktiskt kopiera öppningsscenen ur Zombieland och jag sminkade hälften av ansiktet medan en annan elev sminkade från motsatt sida. De blandade också i ordning blod i en kastrull och gjorde skinn och senor av latex...)

2) Spelar basket



















(Under lunchrasten i den tomma idrottshallen, och det var mest för att trötta ut sagda barn så de skulle hålla sig lugna)

3) Pratar om riddare

(lektion i litteraturhistoria)

4) Äter chokladpudding tillsammans med andra vuxna

(slutet-på-veckan-möte med kollegiet där vi bl.a. pratade om överbokning av datasalar och om fortbildningskurser för att möta människor med psykisk sjukdom)

Så njä, de tycker väl fortfarande att mamma åker till jobbet, leker och kommer hem. Fast de somnade minsann som stockar i bilen under hemresan...

2 kommentarer:

  1. Hahaha, du har världens coolaste jobb i dina barns ögon! Som en kollega till mig när jag jobbade i Försvarsmakten. Hon hade med sig sin son på jobbet, men storasyster var på dagis. Någon vuxen på dagis undrade var lillebror var och hon svarade att han var med mamma på jobbet. "Var jobbar mamma då?", "Försvaret", "Jaha, vad gör hon där då?", "Hon skjuter folk..."...

    SvaraRadera
  2. *ler* Ja du, Åsa, förklara den du!!! Ibland önskar man att man kunde se sitt eget arbete med ett barns ögon..

    Kram

    SvaraRadera