söndag 7 september 2014

Skandalveckan

Är ni redo för den vecka som kommer att vara den mest skandaltäta på fyra år? Ja, det spelar ju inte någon roll huruvida ni är det eller ej. Den är som julafton fast inte lika kul. Hela augusti har de olika partierna sparat och sparat på sina mest skandalösa nyheter och kommer nu att släppa dem. Frågan är bara vilka som får den största mediauppmärksamheten.

I dagens tidningar har jag bara kunnat hitta tre, fyra stycken. En SD-politiker har blivit överfallen och misshandlad. Några andra SD-medlemmar sprider hatsajter. En S-politiker har avgått eftersom han skickat olämpliga SMS till en M-kandidat. Lite sådana. Tidigare i veckan var det en LRF-lobbyist som lyckats extra bra med sin verksamhet mot en minister hon kanske eller kanske inte är ihop med, och så var det SD:s kreativa bokföring.

Samtidigt blir också vallöftena allt vildare och större. Det mesta för att väcka uppmärksamheten hos de mängder av röstberättigande som ännu så längre inte bestämt sig och som kommer att vackla hela vägen fram till valdagen.

Själv hoppar jag av mediatåget i morgon genom att förtidsrösta. Extra smidigt blir det ju genom att jag kan göra detta två trappor ner från mitt eget arbetsrum (skolans aula är vallokal).Sedan ska jag bara ruska på huvudet åt skandaldrevet och vänta på nästa måndag, trygg i förvissningen att jag inte kan göra något mer åt vem som styr Sverige under nästa fyra år.

2 kommentarer:

  1. Ohh, det är drama den här veckan att se fram emot! Jag ska oxå försöka komma iväg och förtidsrösta, för på söndag ska jag stå utanför lokaler för den sista chansen till röstvärvning... Om fyra år kanske det är jag som hängs ut i pressen, undrar vad jag ska göra för skandal... Och den där S-mannens förklaring, att det bara var på skämt, hur unket är inte det? Men hon M-kvinnan valde rätt tillfälle att kontakta pressen, nu var han så tvungen att avgå, hinner inte bli förlåten före valet. Ja, jag vet, det står inte var tidningarna fått messen ifrån, men det känns ju rätt uppenbart i det här fallet...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas hur som helst att om du skandalar så gör du det ordentligt! Inga halvmesyrer :-) Jo, jag tycker också att en hel del av skandalerna är märkligt vältajmade...

      Radera