lördag 3 november 2012

FIlmhelg

Det kan bli riktigt glest mellan varven vad det gäller biobesök. Underligt nog, med tanke på att vi tidigare gick minst en gång i veckan. Det beror förstås inte bara på tidsbrist och småbarn, utan förstås också för att det finns så mycket film tillgänglig på annat sätt. Hyrfilm, pay-per-view, filmkanaler DVD-premiärer bara någon månad efter filmen släppt. Och det är ändå bara de lagliga sätten... Lägg till det att TV-serier har blivit fullt jämförbara film i många fall tack vara uppgraderingar i produktionssättet. Nä, vi går inte på bio lika ofta.

Vi sparar det.

Men på höstlovet måste man. Speciellt med barnen. Så igår var vi och såg Hotell Transylvanien. Typisk film för hela familjen, där jag lade upp stora magskratt "Ha, ha, HAAAA...!" åt sådant som barnen inte alls tyckte var roligt. För den som inte hängt med på det animerade tåget, så handlar filmen om Dracula, som blivit ensamstående pappa efter att frun dött och som bygger ett avlägset hotell för monster för att skydda sin dotter. Men på tonårsvampyrens 118:e födelsedag ramlar det förstås in en människa i form av en lätt stenad backpacker som heter Jon på hotellet.


Filmen är förstås full av små intertextuella godbitar, med många hänvisningar till filmbranschens tolkning av monster. (OBS! Skitkul passning till Twilight-hysterin när Dracula får se en bit av den filmen... ). Själv blev jag alldeles fnissig åt den scenen där Varulven Wayne (i orginalversionen är de Steve Buscemi som gör rösten) ligger halvt begravd under sin jättekull med ungar mitt i natten och stirrar rödögt upp i taket...Där insåg jag att jag har en lätt match som endast i undantagsfall delar säng med maken, två ungar och två katter. Det kunder vara värre.

Ikväll väntar Skyfall. Mer som den filmen i morgon.

Trevlig lördag!

1 kommentar:

  1. Vassäran hade mycket lustigt åt den där hon ock när hon och Ståle var och såg den. Men nog vill man gärna ha originalrösterna. Inte så kul för barnen då... =)

    SvaraRadera