onsdag 23 april 2014

Bakom mina solglasögon

Världen är vacker just nu. Än vackrare för att jag just har skaffat mig de ultimata solglasögonen. Rosa pilotglasögon. För att inte bryta mitt löfte från förr-förra blogginlägget tänker jag inte skriva om vad de kostade eller visa hur de ser ut på mig. Jag tänker bara konstatera att folk, byggnader och träd har fått en vacker rosagyllene ton som i en gammal italiensk film, och det gör mig gladare till sinnes.















I vilken färg vi ser världen har större effekt än vad man tror. Man har konstaterat att människor med vissa sorters störningar i färgseendet lättare får depressioner, till exempel. Personer som länge haft ett alkoholmissbruk kan drabbas av blåsyn, att de blå nyanserna i synspektrat förstärks så att allt ser lite dystert ut. Deras chanser att förhålla sig positiva och nyktra förbättrades märkbart då de i en studie fick ljus/färgterapi som bland annat innebar färgade glasögon.

Jag tänker i alla fall hålla kvar i mina rosa. Allt blir snyggare genom dem.

Utom pyttipanna, då. Det finns inget som hjälper mot påspytt.

2 kommentarer:

  1. Jag är ju färgblinf, kanske skulle kolla upp om jag behöver någon form av färgbehandling för min utmattningsdepression... Kanske kräva att de målar om mitt kontor?

    SvaraRadera
  2. Det sägs att världen är vackrare i färg.. Njut av dina!

    Kram

    SvaraRadera