fredag 4 april 2014

Fota vatten utan bäver i

Klockan halv sju såg himlen fortfarande ut såhär hemma hos oss:















...och mannen och svärfar har börjat så. Det är tidigt som bara den för att vara mälardalen, men över hela bygden ser det ut så här:















Eftersom ingen i familjen behövde mig för tillfället så gick jag ner till ån som ligger 50m från huset. Jag hade tänkt att jag skulle få syn på gnagaren som håller på att bygga denna sommarvilla:















Men det var förmodligen lite tidigt på kvällen för bäverspaning. Försöker lite längre fram i vår när det är ljust ännu längre. Och sedan blev jag i alla fall så fascinerad av hur vårhimlen speglades i vattnet att jag satt och lekte med kameran och knäppte och knäppte och har nu ett minneskort fullt av sådana här bilder:

















Säkert kul att göra något av en dag, men knappast sådant som seriösa bäverfotografer sysslar med.

2 kommentarer:

  1. Jag tror att professionella bäverfotografer har MASSOR av sådana bilder, bäver är inte så lätt att fota! Där jag kommer från bodde mycket bäver, men det var ytterst sällan en såg någon! Ibland ett simimmande huvud i skymningen. De hördes dock tydligt på våren under parningstid, för de daskar med svansen i vatten så det plaskar rejält i någon form av uppvaktning... Vem skulle inte attraheras av det...

    SvaraRadera
  2. Ler åt Frejas kommentar! Men härliga bilder hursomhelst - med eller utan bävrar.

    SvaraRadera