söndag 9 september 2012

The Master

Det här inlägget handlar inte om någon ny bok i mammaporr-genren eller Dr. Who eller om någon annan hittills känd mästare...utan rubriken är titeln på Paul Thomas Andersons nya film.

Han gör inte så mycket spelfilm, Anderson. Men när han gör den så är den ofta ganska underlig och fantastisk på en och samma gång. Speciellt då han får jobba med Phillip Seymour Hoffman, för då blir resultatet vanligen lysande (som i Magnolia). Den här gången får dessutom Joaquin Phoenix vara med och spela det han gör bäst - galen och plågad.

The master handlar om en man (Phoenix) som återvänder från andra världskriget, i någon sorts posttraumatisk chock. Han hittar ingen plats och ingen hjälp, men träffar på Lancaster Dodd (Hoffman), ledare för någon sorts scientologinspirerad sekt (the Cause) som tar sig an honom. Amy Adams spelar Peggy Dodd, sektledarens fru.


Åh, den ser jag fram emot att se! Jag skulle kunna tipsa om filmens hemsida, men i gammal god Anderson-stil är den aningens förvirrande. Den innehåller praktiskt taget ingenting. Fyra trailers på svart bakgrund. Thats it. Men räkna redan nu med en Oscarsnominering för Phoenix.

1 kommentar:

  1. Hmm, ännu en film att lägga till listan för filmer jag borde ha sett... Här blir det mest gamla godingar från vårt eget arkiv eller barnfilmer... Nu är det "Modig" som ligger först i kön...

    SvaraRadera