lördag 29 september 2012

Regn, lera, salt och hjärtattackamacka

Visst regnade det idag också. Jorå. Och visst var jag ute igen och gjorde ett reportage i striiiiilande pissväder även denna helg. Ett mycket vettigt och vuxet beslut ändå, istället för att betala för vistelse på bokmässan som i slutänden skulle kosta mer än den smakade för mig. Visst hade det varit kul att skaka till exempel Fredrik Backmans hand...Tja, i The Backmans ära bestämde jag mig i alla fall för att få tillbaka värmen i kroppen med en hjärtattackamacka.

En hjärtattackamacka ska, som alla vet, inte innehålla sådana saker som fullkorn eller råa grönsaker annat än i undantagsfall. Så jag valde: lantbröd med smör, grekisk salami, ost, rostad lök och cirka 100g ryggbiff toppad med sås. Hade jag kört riktigt efter reglerna så borde mackan också innehållit ännu en grisprodukt som företrädesvis bacon, brödet borde ta stekts i smör och vitlök och jag borde ha adderat ännu en ost... men nu hade jag lite bråttom. Och så gjorde jag två. Mackor.

All den energin kommer förmodligen att förbrukas under eftermiddagen på städning. Medan jag var och frös i regn så höll de tre manliga Lundqvistarna på med lera. Som många andra har vi just nu inte åkermark runt husen utan mera...träsk. Så maken gav ungarna varsin spade och sa: "Lek att det är Minecraft!" ...och så fick de gräva kanaler ut till bäcken. Om de blev leriga? Tja... jag har ju sett lerigare.
...den där killen blev nog något lite lerigare, till exempel....

Till sist vill jag bara meddela att jag nog hoppas på trenden med att skrubba kroppen med salt. Jag har provat ett par gånger nu och det ger jättebra resultat. Men jag har provat den mer ekonomiska varianten där man istället för att beställa "extraspeciellt bergssalt från Tibet" för 500:- tar grovsalt, honung och olivolja. Dessutom smakar man gott efteråt. Lite som en italienska salladsdressing.


3 kommentarer:

  1. Gissar att dina ungar hade stenkul! Minns när jag var liten och vi ar ute och dikade på våren för att inte smältvattnet skulle översvämma vårgård. Det var kallt, blött och superkul!

    SvaraRadera
  2. *ler* Klart att du smakar gott då Åsa! Vilken kombination.. Mums. Och vilken underbar dag för killarna Lundqvist! Lerinpackning.

    Hoppas du blivit varm och go nu.. ;))

    Kramar

    SvaraRadera
  3. På bokmässan hade du kunnat få skaka hand med mig också, och inte bara med F. Backman. ;-)

    SvaraRadera