fredag 19 april 2013

Ett jäkla liv

Jag har en fågelsjö utanför fönstret.

Nej, jag har inte flyttat. Det är bara blött, blött, blött utanför. Och eftersom våren har varit så seg i starten så har vi inte hunnit gräva alla de där dikena som vi var tvungna att köpa en grävmaskin för att åstadkomma.

Förekomsten av kanadagäss, sångsvanar, måsar och tranor direkt utanför fönstret gör att det nu, från soluppgång till solnedgång är ett sådant fruktansvärt liv att det känns vilsamt att åka in till stan och lyssna till trafiken.

Samtidigt är det riktigt häftigt. Igår stod jag fem meter från fyra stora tranor. Wow, de är rena dinosaurierna på nära håll. Plötsligt började jag tänka på alla de där skyltarna utanför strutshagen på zoo. De kan hacka hårt, de där pippierna...


4 kommentarer:

  1. Ja de är större än man tror. Öh, äru skraj för gödningsfabriken?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, det är en och en halv mil till den. Ligger nere i hamnen, så inte stor chans att man passerar heller. De har dessutom stängt ner en massa produktion och gjort extra undersökningar.

      Radera
  2. Isch - är det så blött hos er? Inget roligt. Och faktiskt är det mindre roligt med kakfonin också.. Även om det är mäktigt. I fem minuter. Inte mer... Hoppas helgen varit tystare?

    Kramar

    SvaraRadera