tisdag 7 maj 2013

Näsfakta

Just nu är det lite svårt att veta om man är förkyld eller har hösnuva pga av pollen eller både - och. Jag tog en halv allergitablett och tyckte jag mådde lite bättre... men det kan också har berott på en kopp kaffe och en chokladboll, vilket ju är en mirakelmedicin mot det mesta utom brutna ben. Sedan kanske jag inte är riktigt i form för att avgöra något alls om min hälsa idag. Jag vaknade halv fem eftersom det var för varmt och för ljust i sovrummet och har varit vaken sedan dess.

I alla fall använder jag näskanna just nu så fort jag varit ute och jobbat i trädgården. Ni vet en sådan här:
 

Man kan ju använda den även vid bihåleinflammationer, har jag hört. Men det kan inte jag. Jag har alldeles för trång näsa, minsta lilla svullnad där så åker jag dit på nezerilen. Eller nasonexen. Jag får höra alla möjliga äckliga historier från förkylda vänner och släktingar som sköljer ut högst ektoplasmiska saker ur sig. Men i min Barbie-näsa rinner vattnet då inte ens in.

Av alla ställen på kroppen att påminna om Barbie - var väl inte näsan det jag uppskattat mest...

4 kommentarer:

  1. HA! Jag har köpt nån nässpray med havssaltlösning i som ska rengöra näsan från pollen. Smidigare om det funkar..

    SvaraRadera
  2. Över döda KROPPEN jag använde en näskanna.

    Jag är en sån där som inte tål nezeril eller nånting i den stilen. Näsan BLIR svullen av det. Ja inte själva näsan utan slemhonnorna.

    Bästa medlet mot täppt däsa är att mocka en stinkande pissbox så ammoniaken ångar loss. Det löser upp. Jag har till och med en industripapprulle i stallet för jag får snyta mig så in i helvete.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter lite overkill för mig att skaffa fyra-fem hästar och låta dem pissa ner stallet för att få otäppt näsa. Men jag fattar vad du menar.

      Radera
  3. *skrattar* Jag kan bara hålla med Pipan i detta!! INTE näskannan! Nu har jag - tack och lov - inte just de bekymren, då min förkylningar ALLTID resulterar i öron- och lunginflammation.. Och jag får under inga omständigheter få in vatten i mitt högra öra förresten. Och den är ju ihopkopplad med min högra näsborre.. Hmmm... Ergo: jag KAN inte använda en kanna - ÄVEN om jag hade velat.. ;)

    Kram

    SvaraRadera