söndag 21 juli 2013

#blåbärsskogen

Om bara tre dagar får jag finbesök av författare, vänner och bloggsystrar från flera olika delar av landet. Som tur är har jag varit vettig nog att hysa in dem som ska sova över här:
http://www.vitafruns.com/  (überLinn, jag har just fått reda på att Ernst har packat ihop och lämnat orangeriet. Faran över!)

Tur för dem, alltså, för jag hinner just inte städa och ställa i ordning här hemma. Men vissa saker måste ju få gå före. Det är nu det finns blåbär i skogen, till exempel. Idag multitaskade jag dessutom och lämnade barnen hemma men tog mountainbiken. Den älskar skogen. Så, min skogstur var idag lika delar:















...adrenalinrusch efter bergsklättring medelst cykel


och















...trädens lugna sus och blåbärsmeditation


Stort plus för att det faktiskt börjar bli mer av att plocka blåbär och inte jaga blåbär. Stort minus för att det är för torrt för kantareller. Sedan är jag glad att meddela att jag bara hittade två skelett den här gången, och inget av dem tillhörde thailändsk, mördad bärplockare. Utan en älg och ett rådjur. Vilket man alltid är glad för. Däremot såg det ut som om älgskelettet hade misstänkt raka benkanter = tjuvjagat. Och sedan blir det matningsplats för stora rovdjur som annars håller sig längre bort i skogen. Inte bra. Folk är värst. Varje gång.

1 kommentar:

  1. Ja, folk är värst! Och jag förstår Überlinn, jag och Ernst skulle nog inte heller vara kompatibla. Fast jag är faktiskt bekat med Ernst bästa kompis (han som var bestman på Ernst bröllop) så jag och Ernst hade i alla fall kunnat diskutera hur Jocke har det nu för tiden och kunde sluppit beröra ämnet inredning... Tänk så gärna jag varit där jag med, det låter så kul!

    SvaraRadera