tisdag 30 juli 2013

Crop circles

Jag skulle ju ha bloggat igår. Men så var jag ute på ännu en sådan där extremt varm cykeltur och kom tillbaka svettig och med huvudvärk och så blev min äldste son sur på mig eftersom jag halvt om halvt lovat honom att få se på X-men I som har elvaårsgräns (och jag tyckte han kunde gå och lägga sig istället). Så då var jag tvungen att sitta med honom och göra det. Någonstans strax efter att Mystery saboterar Cerebro så började jag lida av seriös gamnacke.

Alltså - ingen blogg.

Men ämnet hade jag redan igår. När jag cyklade den sista sträckan hem igår så noterade jag att en av åkrarna på västra sidan om vägen hade fått sädescirklar. Missförstå mig rätt, det handlar inte om UFO:n här. Varenda en som bor i närheten av en åker på sommaren vet att det är ett ganska vanligt sommarfenomen. det går till och med att ställa sig och titta på när det händer. Det är bara att gå ut i den där kraftiga blåsten som kommer alldeles innan ett sommaråskväder när det är riktigt varmt ute. Luftvirvlarna trycker ner de tunga axen på den nästan färdiga säden som lägger sig som dominobrickor. Det är ganska häftigt. Inte så bra för skörden, förstås.

Så tyvärr tror jag att de allra flesta sädescirklar nu för tiden görs så här:
 
..eller oftare av en bonde med en vält och en traktor med schysst svängradie som har fått så dålig gröda att den knappt är värd att slösa diesel på att ta in. Har den bonden dessutom en campingplats eller ett B&B på sina ägor, ja - jag kan garantera att de snygga mönstren är man made.
 

Eftersom jag nu inte stod på ett tak eller svävade ovanför åkern ifråga, kan jag inte säga med säkerhet säga vad sädescirklarna i grannens åker formade för mönster. Men är det ett UFO som gjort dem, så är de förmodligen i formen av en stor pil och texten "landa här". Vart pilen skulle peka? Majsfältet på andra sidan diket, förstås.




5 kommentarer:

  1. Neeeej, förstör inte min tro på UFOs och hemliga signaler i sädesfält ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen fara, tjejen - jag är naturligtvis bara en del av konspirationen. The truth is out there

      Radera
    2. Hahaha, Arkiv X citat! Det har en alldeles särskild betydelse i vår familj!

      Radera
    3. I'm a fan. Jag såg till och med ut som Scully (fast med mörkt hår) under hela 90-talet.

      Radera
  2. *ler* Underbart - har haft många diskussioner om just detta med elever och har haft just det svaret på "ringarna"... Du är en klok kvinna du Åsa..

    Kram

    SvaraRadera