fredag 11 oktober 2013

Masters of sex

Åh, ett typiskt fredagsinlägg på gång? Ja, kanske - om ni vill ha ett intressant tips på en mycket bra ny serie som väl förmodligen kommer till Sverige inom kort. Masters of sex.













Michael Sheen (återigen en britt som får spela smart amerikan) är Dr. William Masters (har funnits på riktigt) som forskar om infertilitet och obstetri. Efter årtals av forskning och enorma framsteg i förlossningsvård och kirurgi, inser Masters att han fortfarande inte vet exakt vad som sker inuti kroppen under fortplantningsakten. Så han bestämmer sig för att studera folk med en vetenskaplig metod i olika sexuella situationer.

Han börjar med att betala prostituerade för att se på och mäta tiden när de hade besök av sina kunder - men förstås kommer han på att det är väldigt lite äkta fysisk och psykisk känsla i en sådan interaktion. Så han skaffar sig en kvinnlig medarbetare (Lizzy Caplan) med öppet sinne från sekreterarpoolen och börjar inreda ett riktigt labb enbart för forskning om sex - både solosex och partnersex - med film- och mätmöjligheter.
Det som jag tyckte var mest intressant med serieupplägget var att den i motsats till vad man skulle kunna tro vänder rätt mycket på stereotypa könsroller. Det är männen i serien som t.ex. blandar känslor med sex, medan kvinnorna mer ser sex som ett fysiskt behov och är rakt på sak med det hela. Dr. Masters själv har ett ganska plågsamt förhållande till sin fru - deras sexliv är i göra inte särskilt passionerat och helt inriktat på att göra henne gravid. 

Tills dess att den här serien dyker upp på svensk TV finns den säkerligen att streama någonstans - men det är en sådan där serie man kanske inte ska titta på medan de mindre barnen är vakna. Den har ett ganska grafiskt innehåll - och med grafiskt menar jag till exempel en scen där sjukhuschefen får titta genom ena änden av en dildo som innehåller en kamera och som för tillfället används av en försöksperson för att framkalla orgasm. Jag tror delar av den scenen finns med i klippet över.

Se och hör av er om vad ni tyckte.

1 kommentar:

  1. Oj. Vet inte om jag vågar titta. Ärligt talat. Jag har svårt för smarta filmer om sex om det inte är rena klinisk fakta. Varför det är så? Ingen aning.

    Kram

    SvaraRadera