söndag 12 januari 2014

Golden Globes i natt

Jaha, i natt är det dags för den filmgala som brukar vara mest indikativ för vilka filmer som man kommer att kunna tjäna pengar på om man slår vad på Oscarsgalans resultat. Jag ligger personligen lite efter när det gäller att se många av filmerna men betar av vartefter. Men - jag kommer ändå att ge mig på några tippningar inför kvällen.

Storslam kommer någon av följande filmer att ta:


Gissningsvis kommer Chiwetel Eijofor att få bästa manliga huvudroll i sin kategori och Sandra Bullock bästa kvinnliga i sin. Fassbender får bästa manliga biroll i sin kategori.

Möjligen kan denna film erbjuda konkurrens:

Men i kombinationen Martin Scorscese och DiCaprio så hade det de senaste åren varit "always a bridsmaid, never the bride!" för Leo när det har varit galor. Tydligen ska han vara ärkevidrig i denna rulle, så det kanske kan finnas prishopp för honom av den anledningen. Jag återkommer när jag lyckats se denna.

Vad det gäller TV-serier kanske man passar på att ge Breaking Bad några priser nu, eftersom den serien inte har några fler chanser.

Svenskintresse, då? Jo, The White Queen är nominerad i ett par kategorier, med svenska Rebecka Ferguson i täten och titelrollen. Vi får se. Där är konkurrensen stenhård från American Horror Story och Jessica Lange. (Klicka på taggarna "film" och "TV" till höger i min länklista, så hittar ni tidigare inlägg om dessa serier och filmer. Om ni vill.)

Tills dess, en liten påminnelse om The White Queen här:
 

Återkommer med resultat i morgon :-)

3 kommentarer:

 1. Ahhh, här har du en som inte alls hållit sig uppdaterad på filmfronten. Sedan min utmattningssjukdom har jag helt enkelt inte orkat ta mig igenom några filmer… *suck*

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men då har du många bra kvar till senare :-)

   Radera
 2. Jag har sett Gravity, gillade faktiskt den trots att jag inte är någon filmfantast.
  Är som Ergo, finns inget utrymme för att hålla mig uppdaterad.

  SvaraRadera