söndag 26 januari 2014

Tre månader och tre veckor

...så lång tid är det innan Bokcaféet slår upp dörrarna för sommarsäsongen. Alltid när vi börjar med mötena där vi bestämmer årets kalender och verksamhet, så börjar det på allvar kännas som om det kan bli först en vår och sedan också en sommar. Egentligen kommer vi ju att tjuvstarta lite i år, också.

Vi har bestämt, att eftersom vi fortfarande inte fått någon ny bokhandel i vår lilla stad (där affärerna lägger ner med beklämmande hastighet) så kommer vi att hålla bokloftet öppet en månad extra före och efter den ordinarie säsongen. Men då bara för medlemmar. Som kan komma dit och byta, köpa eller låna böcker varje vecka och också få ett lite enklare fika.

 

Det som jag tycker är roligast med idén är förstås att jag får mera tid att faktiskt vara i mina "domäner". Det var egentligen bara första året vi hade caféet som jag kunde tillbringa hela öppetkvällarna där, sedan dess har jag ju vacker fått hålla mig i garneringen eftersom jag vanligen har hand om dessa:

 

Och jag har ju saknat den där interaktionen med dem som kommer och besöker oss - som blir alldeles till sig av att hitta en bok som de letat efter i evigheter (för fem kronor!) och som pratar om romaner de läst med drömmande blick. De, som tycker att det är en upplevelse att handla böcker. En skattjakt och en utflykt.

Sedan ska det bli trevligt att få den där överblicken igen, där man vet var varenda bok står och kan hitta den på ett ögonblick. Den överblicken som bara är möjlig alldeles i början på säsongen. Mitt i juli, då två - trehundra böcker byter ägare per gång, ja, då finns det inte en chans till det.

(vi meddelar när bokloftet har öppet på skolansbokcafe.se förstås)


2 kommentarer:

  1. Åhhhh, vad underbart det låter!!!!!!!!! Jösses…. åhhhhhhh

    SvaraRadera
  2. Åhh, jag vill oxå vara på ett bokcafé och hjälpa andra att hitta skatter! Vilken dröm!

    SvaraRadera