onsdag 1 januari 2014

Queen of love and beauty

Undrar hur många gånger man legat i soffan och tittat på Ivanhoe på nyårsdagen egentligen? Serien sändes första gången i Sverige ca 1983, så jag borde åtminstone ha haft möjlighet att se den en 25-30 gånger. Vissa gånger har jag legat i soffan övertygad om att detta var den sista film jag skulle se i mitt jordeliv innan baksmällan gjorde slut på mig för gott. Så var det inte idag. Jag låg i soffan och tittade på TV eftersom jag varit så himla redig att jag sprungit intervaller ute på stubbåkern för att ge ben och cirkulationssystem en omgång. Och så blev jag trött.

Det var nu några år sedan jag fick tillgång till en TV mitt på dagen (pga konkurrens från x-box- spelare och cartoon network-tittare) så på sätt och vis var det en ny upplevelse. Jag noterade följande.

1) Jag kan alla repliker utantill. Undrar hur mycket plats det tar i hjärnan.

2) Alla kostymer och all scenografi ser ju för taskig-a ut! Jag satt och skrattade högt flera gånger. Allt tyg ser till exempel ut som om det var gjort av samma tyg som man hade i 80-talets indiantält och låtsaskiosker. Det var förmodligen det också. Den där saken med spelkortshjärtan som Lady Rowena har på huvudet - den är ju för jäkla rolig helt enkelt!
Det är sådana här gånger som det verkligen märks vilken ofantlig utveckling TV-mediet gått igenom. Tänker jag på en medeltida fantasiskildring med en blondin i nu så tänker jag nog inte på Rowena i en plastkrona som säger "Help him! Somebody please help him!"

Utan snarare på den här blondinen som är mer benägen att säga: "Call me sister again and I'll have you strangled in your sleep!"

Utveckling? You decide.

2 kommentarer:

  1. Åhh, jag har nog inte sett Ivanho mer än en gång efter att de bytte ut filmen med Elizabeth Taylor till varianten med mesen Anthony Andrews... Dessutom blev jag alltid förbannad över att Ivanhoe alltid valde fel tjej...

    SvaraRadera
  2. *skrattar* I hear you sister! Blir också full i skratt av vissa filmer.. Som "Ivanhoe". Jag slutade titta efter ett par gånger på sagda film, då jag höll på att irritera ihjäl mig på hur det gick. Jösses, vilka mesar de alla var! (Utom Rebecca förstås..)

    Bra gjort med träningen - en annan orkade bara med en 40 min lång jogging tur.

    Kramar

    SvaraRadera