onsdag 15 januari 2014

Så har det redan vänt

Hallå, hörni - trots frånvaro på bloggen så kan jag försäkra om att jag fortfarande lever. Det har bara tagit alldeles för mycket tid att till exempel pendla den här veckan sedan snön kom. Förra veckan drog vi igång med en ny klass på det utbildning jag nu ansvarar för: Filmarbetarlinjen. Många av eleverna kommer till oss med mycket förkunskaper från andra filmutbildningar, eller från högskole/universitetskurser. Det de ska lära sig hos oss är att arbeta som ett filmproduktionsbolag, bredda sina kunskaper och få branschkontakter.

Hittills går det fint, de är skrämmande ambitiösa och roliga att ha att göra med. Just nu är de uppdelade i tre olika team och gör en musikvideo till en riktig artist. Det är deras andra uppdrag för terminen. Så ja, de får jobba hårt. Jag lovar att börja sprida deras filmer även här i slutet av denna vecka eller början av nästa. Men, som ni kanske förstår så kräver en utbildning med sådant tempo ett visst tempo av lärarna också. Jag jobbar mycket nu.

Det som jag egentligen skulle blogga om var våren. Det låter konstigt, särskilt som det för första gången den här vintern faktiskt ser ut som vinter. Men det har faktiskt redan vänt! Det är de små tecknen som gör att jag faktiskt känner att vi är på rätt sida av midsommar nu. Som när jag kom hem och hittade detta i ett söderfönster:Det är honungsmelon-groddar. Redan 3 centimeter långa. Så kanske får vi provsmaka hemodlade sådana i år, då! Det gick ju riktigt bra att odla vattenmelon här i mälardalen förra året:


2 kommentarer:

  1. Jag känner igen det där dilemmat! Jag brukade ha kurser med många temaarbeten och inlämningsuppgifter av olika slag. Ambitiösa elever gjorde att det blev så mycket roligare, men det krävde ju att även läraren var ambitiös och villig att lägga ner det jobb som krävdes, för handledning och feedback...

    SvaraRadera
  2. Åh, vad härligt med sådana vårtecken. Och kul att ha lite gröna fingrar. Det har verkligen inte jag, skulle önska att jag hade det. Kram Annika

    SvaraRadera