söndag 17 augusti 2014

Avslutningar

För en stund sedan, efter en lunch med lax, fetaostkräm och tomater i honung och balsamvinäger, så tänkte jag på att vi den här sommaren har ätit väldigt bra. Inte väldigt mycket, men bra och vällagad mat. Svenskarnas stora matintresse sipprar igenom ner även till Svensson-nivå så småningom. En annan sak jag tänkte på, var att rätt många evenemang under sommaren blivit precis så som jag föreställt mig dem. Det är lite ovanligt.

Igår var jag med om avslutningen av ett projekt som pågått i fyra års tid och som gått ut på att folk ska hitta ut till landet och bygga nya hus där. Det blev precis ett sådant evenemang. Uppskattat antal inbjudan gäster kom, parkeringsplatsen var tillräcklig, maten var god och räckte precis, ingen funktionär verkade särskilt stressad och det började regna exakt en kvart efter att vi plockat bort det sista. Så jag har nu tagit tillfället i akt att faktiskt känna mig nöjd med min lilla bit av det hela. När någonting väl gått i lås så behöver man faktiskt uppskatta det ordentligt.












Bilder från gårdagen.


Samma sak gäller bokcafesäsongen, där allt gått ovanligt smidigt och alla har känt att de hängt med under serveringarna. Även om det varit jobbigt, så har det inte varit överväldigande. Och vi är också jättenöjda med pojkarnas rum, som de faktiskt flyttade in i igår. Det första äldste sonen sa när han kom ner från sitt rum var "Mamma, jag har redan bäddat hos mig!" (hurra!) och det första min yngste son sa var "Jag har sovit jättebra hela natten!" (hurra!) På bilderna nedan ser ni före och efter.





2 kommentarer:

  1. Så skönt att läsa! För visst händer det att allt flyter! Grattis! Och fina rum till fina killar.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Så härligt när så mycket blir som det var tänkt! Och rummen är fantastiskt fina!

    SvaraRadera