torsdag 21 augusti 2014

Box office rumble in the djungle

För bara ett litet tag släpptes rättigheterna till Djungelboken av Rudyard Kipling helt fria (den skrevs 1894, så alltså har copyrightreglerna slutat gälla). Såå, ingen behöver längre förhandla rättigheter och ersättning med något dödsbo. Så, som ibland händer, kommer det nu inte bara en ny Djungelboken-film, utan två. Warner Brothers gör den ena och Disney gör den andra. Båda kommer att vara animerade och båda kommer att släppas så gott som samtidigt.

Det är ju inte helt okänt att två nästan identiska filmer dyker upp samtidigt. Som Tombstone/Wyatt Earp eller Armageddon/Deep impact eller Volcano/Dantes Peak.

Men det här blir extra intressant eftersom det inte är ett övergripande tema som är gemensamt utan så gott som hela intrigen. Novellen Djungelboken bygger på är inte så lång...

I alla fall är det många av oss som redan börjat se detta som The Battle of the Kahns - för återigen ska Benedict Cumberbatch få spela en sådan! Han är Shere Kahns röst. I den andra filmen är det Idris Elba, och han är inte dålig han heller, för att underdriva en smula. Så ja, jag ser fram emot en del spännande tigermorranden. Det måste jag erkänna. Båda filmerna kommer under 2015.

1 kommentar:

  1. Bernadett Cucumber (som jag kallar honom för att dottern blir GALEN då) är en stor favorit här hemma, så jag gissar att vi kommer att se den filmen några gånger...

    SvaraRadera