onsdag 8 augusti 2012

Länge leve regnet

När jag skriver rubriken börjar jag genast tänka på den där repliken från The Devil Wears Prada: "Did we fall and accidentally hit our head on the pavement? No?"

Jag har inte slagit i huvudet särskilt hårt. Vad jag minns. Men idag så gjorde regnet att vi bara hade 50-60 gäster på bokcaféet istället för 300. Jag bredde 40 räksmörgåsar istället för 120. Folk trängde ihop sig i den gamla skolsalen och drack mängder av té och vi hade tända ljus på borden. Vi hann prata med alla gäster och ingen var trött då vi plockade ihop.

Det var mysigt.

Jag kan förstå att våra gäster gillar att sitta på uteserveringen och sola sig under de flesta andra av våra öppetkvällar (vi brukar snitta på en regnkväll per säsong) men själv så skulle jag föredra att besöka oss en regnig dag. Äta morotskaka och dricka té med tända ljus och välja böcker i lugn och ro medan regnet smattrar på taket. Det är mera jag. När det är sol vill jag hellre sitta i min egen trädgård.

Hur som helst, säsongen närmar sitt slut och det var riktigt kul att ha en kväll då jag hann med att prata med varenda en som besökte oss.

"That's all."

3 kommentarer:

  1. Ohh, det låter supermysigt! Te, tända ljus och böcker, härlig kombination för en regnig kväll!

    SvaraRadera
  2. Vad många besökare ni har! Vilket behagligt mys!

    SvaraRadera
  3. Underbar kväll!! Härligt att få ha det så. Förstår varför du skulle föredra det.

    Kram

    SvaraRadera