söndag 5 augusti 2012

Min man, MacGyver

I det Lundqvistska hushållet:

"Vad ska du baka, älskling?"




















"Oooookeeej...."
















"Tänk, det där ser misstänkt ut som x-boxens moderkort... Det ÄR alltså x-boxens moderkort..."


(Och hur tror ni det gick? Jo, x-boxen funkar igen. Perfekt. Ingen mer red ring of death. Så nu kan jag inte säga någonting negatvit om någon mer uppfinning eller reparation som utförs under året.)

7 kommentarer:

  1. De klassiska 3 blinkande dioderna beror tydligen på att grafikprocessorn blir överhettad och någon lödning inte är/blir riktigt bra. Ibland räcker det att fixa bättre kontakt mellan processorkylaren och processorn med ny pasta och bättre beslag,(då är den bara överhettad inte glapp ännu) men inte på våran. Lödtenn utan bly smälter vid ca 215-230 grader plast och kondensatorer långt tidigare...

    Att komma åt med lödkolven på en (under en) ytmonterad processor är inte aktuellt så det blev att linda in moderkortet i isolering och aluminiumfolie men lämna GPUn synlig och stoppa in det i ugnen på 250 grader.
    För kort stund och tennet smälter inte och glappkontakten är kvar, för lång stund och allt brinner upp under isolering och folie, ca 7 minuter verkade vara lagom.

    Ny värmeledande pasta och stadiga skruvar till kylflänsen istället för plåtbiten som var från början och skruva ihop igen.

    Den här beskrivningen räcker inte för att göra det!

    Kolla garantin innan ni ens funderar på det , 3 års förlängd garanti på det felet, våran var 4 år.

    SvaraRadera
  2. Jättefin kommentar älskling, men jag tror kanske att steget från att ha en trasig x-box till att montera isär den i atomer och ugnsbaka delarna är lite längre för de allra flesta än för dig...

    SvaraRadera
  3. Alla sätt är bra utom de dåliga ;)

    SvaraRadera
  4. Haha, tack för dagens garv !! :D
    men som Freja skrev, alla sätt är bra utom de dåliga :)

    SvaraRadera
  5. *leeeeer stort* Vilken underbar kommentar från herrn i huset! Så spot on - så Sheldon. Och Åsas kommentar sedan. :)))

    Fantastiskt!

    Kram

    SvaraRadera