tisdag 24 september 2013

Ljug för mig

Mord och blod i Köping i natt igen. I ett ganska oroligt område, en man som nu på ett väldigt permanent sätt sett till att kvinnan som lämnade honom aldrig någonsin kommer att vara med någon annan i alla fall. Ja, det är inte vackert. Och inget nytt.

Som alltid kommer frågan upp - kan man se och veta vad en människa kommer att göra mot en annan. Och kan man i efterhand få reda på vad som egentligen hänt? Vännen T. har varit på mig i några veckor att titta igenom serien Lie to me på allvar, eftersom hon blivit smått besatt av den. Eftersom jag också blev påmind om samma serie tidigare idag så satte jag lite smått igång.

Serien handlar om en Sherlock-House-aktig beteendevetare/psykolog som tolkar människors mikroreaktioner, kroppsspråk och ansiktsuttryck för att ta reda på olika saker i t.ex. polisarbete - var bomber har gömts, vem som är mördaren osv. (Tim Roth spelar huvudrollen med viss brittisk bravur).



Jag vet inte än hur mycket jag gillar serien. Det mesta i den känns gjort. Men upplägget är intressant. Att sanningen alltid finns där i våra ansikten hur mycket vi än försöker dölja den. Möjligen kan felet ligga i att mottagaren är lite dålig på att tolka budskapet.







Här följer ett klipp. Titta gärna och säg vad ni tror, brukar ni kunna avslöja lögner när ni "ser" dem?

1 kommentar:

  1. Jag gillar serien, men tror inte på den... Alltså, jag tror inte att det är så generellt vad som avslöjar en, de där "microuttrycken" tror jag kan skilja sig rätt kraftigt mellan olika personer....

    SvaraRadera