söndag 23 juni 2013

Busan Kroksvans Grodslukare

På landet är katter värdefulla medarbetare. De håller ohyran borta, helt enkelt, och bara det är nog för att man verkligen ska uppskatta dem. Sedan är de ju rätt trevliga och fluffiga djur. Våra pojkar fick ju varsina katter för två år sedan ganska precis. Vi trodde vi fick två honor, men det var istället en av varje sort. Det löste sig. Men katten som hette Bellan från början blev omdöpt till Bellman istället.

Den andra katten, döptes till Busan och fick sedan tillnamnet Kroksvans. Och efter första sommaren fick hon ett namn till - Grodslukare.

Katten äter grodor.

Hon älskar dem.

Jag tror inte det är främst för smaken.

Jag tror det är för ljudets skull.









Visste ni att grodor låter så här....fascinerande?


Lika delar ohyggligt och läskigt. Eller, om man är katt, dagens roligaste leksak.

3 kommentarer:

  1. Hahaha, jag hade en gång en katt som vi gick ut i koppel med och han jagade glatt under promenaderna. Stannade, lyssnade och gjorde dödssprånget. Men en gång var det inte den förväntade musen, det var en groda. Det var nog väldigt oväntat mot tassarna så han sprattlade till och studsade tillbaka upp på vägen lika snabbt. Grodor var inte hans grej!

    SvaraRadera
  2. Jodå jag har hört det. Både det där skriket och gnaskandet när katterna äter. Vi hade en anka som åt en padda en gång. Hu vale.

    SvaraRadera