söndag 16 juni 2013

Sommarböcker hög 1

Här sitter jag och ska egentligen skriva en artikel om Den vilda blommans dag som tydligen är idag. Runt omkring landet går folk på promenader just nu för att bese svenska, vilda ängsblommor. Själv har jag svårt att fatta att de är på tillbakagång som på tre minuter skulle kunna skrapar ihop liljor och ackeleja, rosor och saliveja (salvia), ljuva krusmynta och hjärtans fröjd (citronmeliss) eftersom de växer alldeles utanför dörren. Men å andra sidan börjar ju all stadsmiljö bli beklämmande välklippt, så...

Det som distraherar mig är att barnen har åkt med maken för att bada och jag har min första hög med sommarböcker liggande så jag hela tiden ser dem i ögonvrån. Den innehåller dessa titlar:

Den bok jag hoppas mest på är kanske Stephen Frys memoarer, mestadels för att den är på engelska och så överlägset välskriven att det nästan är på gränsen till tragiskt. Dessutom finns det över 50 kapitel i boken och alla har en titel som börjar på bokstaven C.

Varför? Ja, Contents (innehåll) börjar ju på c om inte annat.

Som den uppmärksamme noterat så är ingen av dessa böcker nyutkomna. Jag läser inte sådana på sommaren av två anledningar: nummer 1 - bokcaféet. Alla böcker en människa någonsin kan behöva bärs villigt dit av våra gäster och skänks eller byts in för vidare försäljning till det facila priset av 1, 2 eller 5 kronor. Folk slänger mycket böcker nu för tiden - jag föredrar att adoptera dem och ge dem ett gott hem. Nummer 2 - jag slipper gärna hypen runt böcker. Jag måste inte läsa dem precis då de kommer ut. Jag väntar gärna tills dess att jag kan bilda mig en någorlunda egen åsikt.

I morgon får jag dessutom släppa ännu en nyhet - jag har nu skrivit kontrakt med en ny författare och den författarens bok kommer att vara klar den 24 juli.

Så jag borde egentligen fixa till en pressrelease också.

Läsningen får vänta lite.

6 kommentarer:

  1. Å Fry. Nu vet jag vad jag ska läsa för bok att recensera i engelskan. Öh, vad får man tag i denna där? Finns den ute nu?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet ej, jag fick den från caféet, med engelsk prislapp på baksida. Du kan få det här exet när jag läst klart.

      Radera
  2. *ler* Förstår att det är lite svårt att ägna sig åt borden, när dessa böcker hägrar! Frys bok måste jag också försöka få tag på! Och "Niceville" var faktiskt inte oäven..

    Ser fram emot att läsa om den nya kontrakterade författaren..

    Kramar

    SvaraRadera
  3. Åhh, bokhögar som lockar, det känner jag igen... Jag har böcker som åldrats allt för länge i min bokhög...

    SvaraRadera
  4. Niceville är bra! Ger en positiv eftersmak...

    Skulle du ha lust att skriva ett gästinlägg till min blogg? Om ditt downshifte, dina tankar och erfarenheter? Och varför beslöt du/ni er för att varva upp igen?

    SvaraRadera