tisdag 11 juni 2013

Guld, räkmackor och blodkonst

Just nu pågår bakning för fullt i detta hus. I morgon öppnar bokcaféet för sommarsäsongen med kör som sjunger och artikel i tidningen samma dag. Förhoppningsvis inte med fulbild på mig, som annars traditionen brukar vara... men något ska jag väl ha igen för alla de människor som JAG övertalar vara med på bild då jag frilansar omkring. I alla fall så blir morotskakorna bättre om de får stå och safta till sig ett dygn, så det doftar kanel, ingefära, kardemumma och muskot i hela köket. Sedan fortsätter allt i samma stil ända fram till klockan 4 i morgon eftermiddag då rabarberpajen bakas och vi sätter igång och bre mackor. Det hela kröns förstås av räkmackorna, som alltid är det sista som går ut.















... och sen kommer folk...

Det kan bli en lång kväll, för dagen har ägnats åt att först ta en ny omgång prover på lille sonen (bara för jämförelse, han mår fortfarande bra). Det skulle tappas blod och urin. Den lille mannen var jätteduktig, som vanligt. Han fnissar för han tycker det kittlas när de sticker, och sedan vill han helst behålla papperet de läger i armvecket efter sticket, för när man vecklar ut det ser fläckarna ut som konst. Blodkonst.

På sjukhus orkar barnen med nästan vad som helst. När vid sedan anlände till det megastora byggvaruhuset med tyskt namn som har nyöppningsrea på färg - ja, då blev de plötsligt svagare och svagare. Väl inne på monster-that's-not-a-moon-that's-a-space-station-stora-IKEA så blev de totalt orkeslösa. Den store påstod att han sov medan han gick och höll sig fast i vagnen med slutna ögon och den lille kröp upp i kundvagnen och byggde sig en tron av inköpen.

Så det blir kanske en tidig kväll ikväll?

Vete sjutton om de inte piggar på sig igen, för farfar frågade nyss om de trodde de orkade fiska lite ikväll igen.

Och jag funderade ett tag på att bryta mig in i grannens lada för att undersöka vad som gömmer sig där:















En kittel full med renaste gull?

4 kommentarer:

  1. HOO HAA där har du dig en kruka vid regnbågens slut. Jag brukade också bygga olika fort i IKEA-vagnarna som liten gris. Man fick ju rätt bra med material.

    SvaraRadera
  2. Det verkar så himla mysigt med ert café! Jag fattar ju att det är mycket jobb också..men ändå..böcker och fika är ju underbart speciellt tillsammans!

    SvaraRadera
  3. Jahajahadu - verkar som om du i alla fall inte behöver fundera på vad du skall ta dig för... Jag funderar faktiskt allvarligt på att ta mig uppåt landet i sommar bara för att gå på ert café.. Varför inte liksom? Det verkar toppen..

    Hoppas du hittar någon tid att ta igen dig Åsa. Andas.

    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lovar att andas senare ikväll. Du är välkommen när som helst hitupp, men caféet har bar öppet på onsdagar :-)

      Radera