torsdag 27 juni 2013

Lekparker och selektivt seende

Igår kväll, under ett bokcafé som var relativt lugnt på grund av tveksamt väder (och med lugnt menar jag endast 50 besökare i timmen) så hade jag det tveksamma nöjet att få höra att jag såg sliten ut ungefär en gång i halvtimmen. Det är alltid kul att höra. Men jag ska inte ljuga, veckan har hittills varit intensiv.

Idag blir det hemmadag med barnen. Städning vore en tänkbar sysselsättning, trädgårdsskötsel en annan och tvätt ett ofrånkomligt måste. Jag tror jag kan komma undan städningen genom att bara titta på de delar av huset som ser fina ut.
















Ahh, titta på det välstädade och vackra matsalsbordet!

...och titta helt enkelt inte in i de rum som ser ut så här:


















Problemet löst.

Ikväll ska vi försöka montera ihop all lekparksutrustning som vi ska ha utanför caféet. Eftersom det alltid är markägaren/fastighetsägaren som ansvarar om ett barn gör sig illa på en lekplats (oavsett hur korkat barnet i fråga och barnets föräldrar bär sig åt) så har vi så långt det gått följt alla de säkerhetsföreskrifter som finns när vi byggde rutschkanetorn/klätterställning. Och det är många. Mååååånga....

Inga v-formade vinklar (för då kan barn hänga sig), Inga glipor/öppningar som är större än 1 cm (för då kan barn fastna med fingrarna) om det inte ska vara så stora öppningar att de i så fall kan få i och ur hela handen (över 8 cm) men inte så stora att de kan få in huvudet. Huvudhål ska då istället vara någon dimension som jag inte har i mitt huvud för tillfället, men i alla fall så ska skyddsräcken vara på 70 cm höjd. Det hade varit skönt att köpa färdigt, men hemmavarianten håller inte för användingsgraden, och kommunvarianten (ni vet) är för dyr. Så vi fick sätta en byggingenjör på ideellt arbete där. Tur att vi har en sådan också bland funktionärerna ;-)

Återkommer med bilder.

6 kommentarer:

  1. Och inga stenar större än 6,5 cm i omkrets för då kan barnet ta upp den och skada sig själv eller andra genom att tappa den jäveln i skallen på vederbörande. Inga glasflisor större än 1 mm inom 30 mil för då kan flisan hoppa upp i ögat på barnet. Ingen mark eller föremål inom lekplatsområdet eller tre ljusår utanför för då kan barnet och släktingar till barnet ta skada utan låt barnet sväva fritt i universum utom räckhåll för röda jättar och imploderande stjärnor, svarta hål osv. OBS rör ej händelsehorisonten på det svarta hålet. Information kan då riskeras att sugas in för att aldrig mer återvända.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pjecis. Och sedan sitter det någon unge alldeles nedanför den hypersäkra lekplatsen och äter sten i alla fall.

      Radera
  2. Sen låter föräldrarna sina ungar springa uppför rutschbanan och sitter själva och kollar sin mobil och säger "Så duktig du är" slentrianmässigt och ungen krockar med en som är på väg ned för samma rutschbana och så gråter ungarna och det är ert fel...

    SvaraRadera
  3. Åsa - det låter som om du har en hel del att göra du... Och lekplatser.. Vet precis hur krångligt det kan vara då jag som viceordförande i vår kommuns tekniska nämnd hade äran att vara den som informerade alla våra vägföreningar och vägsamfälligheter om alla finfina, centrala OCH lokala regler och föreskrifter... Suck.. Men ser gärna bild!

    Du - ta hand om dig! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lovar! Sov 8 goda timmar i natt och vaknade pigg.

      Radera