lördag 12 juli 2014

Förföljd av vatten

Den här sommaren har för mig hittills haft ett ovanligt stort fokus på vatten. Det förföljer mig en aning, till och med. Vårt eget brunnsvatten har varit väldigt bra den här sommaren, så vatten har fått ersätta nästan all annan dryck. Vattnet runt om i våra lokala sjöar - nja, där har det inte gått lika bra.

http://magazin24.se/nyheter/koping/2014/07/10/malmon-badvanligt-igen-tidigast-nasta-vecka

Alltid är det någon badplats som varit stängd på grund av bajsbakterier. Och i stan så har det kommunala vattnet varit svartaktigt och missfärgat i omgångar.

Men personligen har jag redan badat mer i år än på de senaste fem åren sammanräknat. Det började förstås bra med en vecka på Cypern - det går ju inte att göra annat än att bara i ett hav som håller 25 grader. Och pojkarna lärde sig snorkla som små fiskar på en kvart. Bara att köra. Lite oväntat att de också skulle fästa sig sådant vid att köra vattengympa varje dag... det är väl också sådant man får acceptera, fota och skratta lite åt senare.

Hemma har vattentemat fortsatt med omgrävning av översvämmade avlopp och stuprör i monsterregnen som kommit, regn som slagit in vågrätt rätt in genom fönstren och tvätt som blivit grundligen dränkt - det kanske inte är så positivt - men vi har också monterat upp badtunnan jag fick i födelsedagspresent.

Så för andra kanske detta kommer att vara fotbollssommaren. Men för mig kommer sommaren 2014 att vara vattensommaren.

Får jag välja en favoritvy över vatten så skulle den nog se ut som något i den här stilen:


Men ikväll så tror jag att jag nöjer mig med en sväng ner till vårt närmaste vattendrag och kollar in hur det går för bävern och hans trädfällning. Det blir trevligt nog. Och ostört, eftersom halva Sverige tittar på bronsmatchen inomhus. Bra plan.

(här ungefär kommer jag att sitta ikväll)

1 kommentar:

  1. Hälsa bävern! Jag ska ge mig u och försöka fota månen jag, fast det kanske inte blir mörkt nog för att se den...

    SvaraRadera