fredag 25 juli 2014

Life hacks

Idag lämnade jag barnen till en lekkompis vars föräldrar är otroligt bra på life hacks. Vad är då en sådan, undrar någon kanske - jo, smarta lösningar som ska göra livet enklare och softare utan att kosta pengar. Som detta, till exempel:Det där är smart. Fler finns att titta på här: http://dedalvs.tumblr.com/post/48998678919/99-life-hacks-to-make-your-life-easier

Den här lekkompisens pappa hade idag placerat ut platt- teven på terrassen, vänd så att han själv kunde sitta mellan den och en stor fläkt, vänd mot poolen där ungarna skulle bada. Smart. Själv var jag bättre på de där hacksen förr, nu har jag en tendens att vilja göra saker "ordentligt" och det är i slutänden inte lika kul. För nätet vimlar dessutom av falska life hacks som bara är till för OCD-människor i förklädnad, som att färkoordinera sina nycklar med nagellack, till exempel. Vilket är bullshit. Jag har aldrig haft fler än två likadana nycklar samtidigt någon gång i mitt liv.

Sedan går ju vissa lite långt också, som den här ryske killen som vill lära folk det snabbaste sättet att ta av sig en t-shirt. För det tar ju så lång tid i vanliga fall.
https://www.youtube.com/watch?v=qv_L9XcdgY0

(ledsen, men blogspot vill inte lägga in hela klipp idag :-( )

Så mitt uppdrag för helgen är enkelt - att hitta minst tre life hacks som förenklar mitt liv just nu. Det låter lagom. Ja, och som inte är farligt då, eftersom mina vanligaste hacks brukar innefatta att ta bort säkerhetsspärrar och dödmansgrepp på maskiner eftersom de är irriterande. Nej, utan fina life hacks. Så jag återkommer med dem!


2 kommentarer:

  1. Åhh, nu måste ju jag fundera ut nått oxå... Dottern lyckades nästan öppna en colaflaska med ett papper idag... Bara nästan, den sista biten tog hon med tänderna till min och mannens fasa...

    SvaraRadera
  2. Där ser man - ännu ett beteende som fått namn. Eller kanske inte beteende så mycket som ett skeende ;)) Får jag lov att bjuda på ett? (Nu kanske det inte riktigt kvalar in, men you be my judge): IKEA har ju en hel del inredning till sina köksskåp och lådor, bland annat har de en utdragbar sak som man kan ställa i ett skåp/låda där man sedan kan ställa de olika grytornas lock. Jag använder inte det som grytlockshållare. Jag använder den till ett snyggt och smidigt diskställ!! Det är i borstat stål och tar dessutom, ihopfällt, minimal plats på diskbänken... Tadaaaaaa!

    kram

    SvaraRadera