måndag 28 juli 2014

Lifehacks x 3

Som jag lovade i helgen ska jag nu presentera tre stycken lifehacks - och som av ett sammanträffande nu när folk fått lön och alla reor är i slutspurtsläge, så handlar alla tre om saker som gör shoppinglivet antingen lättare eller billigare.

Nummer 1. Spionleken. Denna kanske funkar bäst för aktiva ungar, men å andra sidan är det just dessa som behöver leken. När man är i en mataffär så går tricket ut på att barnen ska försöka vara osynliga hemliga agenter hela vägen från ingången fram till frysdiskarna. De får inte upptäckas av den shoppande föräldern förrän då, men ska försöka smyga så nära som möjligt. Allt eftersom barnen tar större risker så kan det vara nödvändigt att lägga till en tregångers-regel: de får inte bli upptäckta mer än tre gånger. Resultatet blir att man har ett par stycken knäpptysta ungar som smyger som andar bakom en medan man själv strosar fridfullt mellan hyllorna.

Nummer 2. Varva säsongerna. Ju längre man våga vänta desto mer ekonomiskt blir det att handla utrustning som skidkläder, vinterkläder, sportutrustning och jackor. Man får inte årets allra senaste modell - men nu drar jag en vild gissning och antar att ingen som läser denna blogg bryr sig så fruktansvärt mycket om just det. Så idag har jag köpt en trekvartslång höstjacka från förra säsongen (Serious Sally). För 200:-





















Höstjacksselfie i 30-gradig värme. Jackan var på i kanske 20 sekunder.

Nummer 3. Bära kreativt. Om man vill ha händerna fria när man går i affärer kan man alltid bära sin kasse med valfria andra kroppsdelar.

I love that kid.

2 kommentarer:

  1. Mäh, jag kommenterade ju i går, buggiga dator... Jag gillar det tredje hacket bäst, och dottern uppfann oxå ett nytt sätt att bära kassar på under vår shoppingrunda. Hon kopplade ihop dem i varandra genom handtagen så att det blev en kedja av kassar som hon bara behövde böra genom att hålla i en av kassarnas handtag... Det får dock vara små kassar och inte fler än att de fortfarande inte når backen...

    SvaraRadera
  2. Ahhh - det tackar vi för!! Varva säsongerna kör vi stenhårt med. För vi bryr oss mycket lite om om det är förra säsongens färg eller inte.. Är det prisvärt så är det. Och etiskt korrekt också naturligtvis.. Härligt att lillkillen introducerats också.. :)))

    SvaraRadera