fredag 25 januari 2013

Extra extra på extrat

Det låter lite konstigt, men jag är så himla trött på alla extrasaker som jag får som konsument just nu. Nio gånger av tio visste jag först och främst inte ens att jag borde ha dem - och sedan är de oftast inte så bra som de verkar utan ställer till mer besvär i slutänden i alla fall. Ja, i de fall där det inte handlar om en ren "bait and switch", där man får prova en månad gratis (och sedan säljer sin själ till någon appdjävul för resten av sin framtida existens).

Jag vill inte ha några fler poäng på inköp, klubberbjudanden, självscanningar, kundkvällar, betala-med-mobilen-appar, recept från kändiskockar, happy hours, tjejkvällar i centrum, jippon, medlemsbonusar.

Vad vill jag då?

Jo, jag vill gå snabbast möjliga väg fram till den vara jag vill ha, och sedan vill jag betala den på det sätt jag önskar till en levande människa - och sedan vill jag gå raka vägen ut igen utan att trakasseras av fler försäljare på vägen till bilen.

Det är allt jag vill.

Men, eftersom det verkar vara så fantastiskt omöjligt att få till, så finns det vid det här laget inte mycket annat att göra än att införa ett köpstopp igen.

Jag tänker mig ungefär fram till sommaren.

Det förra köpstoppet jag införde varade ungefär i nio månader, en lagom tid. Jag fick fortfarande köpa presenter till folk, och jag fick byta till mig saker och ta emot presenter. Och om barnen förstörde t.ex. sina stövlar så fick jag ersätta dem. Men ingen lustshopping. Endast matvaror och hygienprodukter. Inga kläder, skor, smink, heminredningsprylar, böcker, pryttlar...

Ja, det får bli så. Nu och fram till julisemestern.

Det känns redan bättre.

3 kommentarer:

  1. I hear you. Jag har ett ICA-kort. Sen får det fan vara bra. När de började jävlas med klistermärken för varje 300-spänn mn handlat som man kunde byta mot knivar, stekpannor och jävelskap ballade jag ur.

    SvaraRadera
  2. Det känns som om det är nått vi borde införa i vår familj med... Men hur ska jag klara mina resor om jag inte får köpa böcker? Biblioteksböcker är liksom inte samma sak...

    SvaraRadera