onsdag 30 januari 2013

Herotik, revy och nyckeljakt

Svara på detta: hur gammal måste en erotisk bild vara för att övergå från porr till konst? På så gott som alla museum finns det gott om nakna bröst och erigerade penisar i de klassiska avdelningarna. Det är ju något fint och kulturellt att beskåda, medan det då naturligtvis inte räknas som lika fint att stirra på någons nakna sillisar på omslaget av en tidning på kiosken. Ändå hade ju allt från början samma intention.

Anledningen till att jag funderar över det här är att jag på fredag ska göra reportage från ett galleri med en utställning om fotografier från tidigt 1900-tal med sex och skönhet som tema. Utställningen har till och med 18-årsgräns (bra PR-knep?). Frågan är hur grafiska bilderna egentligen är. Jag tror inte många av dagens 12-åringar skulle höja på ögonbrynen år detta, till exempel:
















Utställningen heter "Herotica" - därav ordet i rubriken.

Övriga helgplaner är revy och middag med bokcafégänget och ytterligare en artikel från en vintermarknad med specialöppet på museum.

I en sekelskiftsvilla som används som museum ska barn få gå skattjakt efter hushållerskans tappade nycklar. På samma gång lär sig barnen förstås om hur huset användes förr och vad som hände i hushållet under en typisk dag.

Duktig museipedagog, där.

Återkommer om hur samtliga av evenemangen blev.

4 kommentarer:

  1. Med jeansen ungefär under höfthöjd så är ju det där en vanlig syn i skolorna these days.

    SvaraRadera
  2. Vilken underbar utställning! Den skulle jag vilja se! Och det är en väldigt relevant undring: när blir porr konst? Eller konstigt?

    Kram

    SvaraRadera
  3. Ja det kan man undra, var går gränsen mellan konst och porr.
    Härlig utställning.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Jag tänker att det på sett och vis är lite synd att dåtidens "porrbilder" och små porslinsfigurer inte framställs idag. Det har blivit så grovt, det är helnaket det är vulgärt och lite småäckligt.
    Ett foto på en halvnaken kvinna man där kanske ett bröst sticker fram känns väl mycket mer erotiskt än dagens utfläkande...

    SvaraRadera