onsdag 26 mars 2014

Problemet med räkmackor

Problemet med räkmackor är egentligen tvådelat. Dels tar de väldigt lång tid att göra, och dels är det väldigt många som gillar dem. För oss som driver ett bokcafé så är det dessutom ett av sommarens klurigaste problem att lösa. Hur vi ska klara av att få ut cirka 100 stora räkmackor på en timme (för så många går det åt i värsta rusningen) utan att folk får vänta för länge.

Alla mackorna måste göras direkt, eftersom det inte finns plats att spara dem på och det får rum 40 i taget på garneringsbordet. Varje räkhink öppnas sådär en 30 sekunder innan de börjar läggas på mackorna och inom 10 minuter efter de lagts på mackan så börjar en kund äta dem. Det går undan. Och det är så det blir sådan här kö utanför caféet i en timme i sträck:
















Ikväll ska vi ha ett möte och se om vi kan effektivisera hanteringen lite till. Det största problemet just nu är att frakta mackorna från köket till kaffebuffén. Vi får se om vi kan lösa det. Och sedan står receptkorrektur av nya caféboken och en massa annat på dagordningen.

Och ja, datum för personalens kick off, också. Viktiga grejer.

1 kommentar:

  1. Ett problem i min smak! Jag som jobbat i storkök, utbildat i logistik och som älskar att organisera och strukturera!

    SvaraRadera